background img
banner
banner

Ρεκόρ επισκεψιμότητας

ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΟΝΕΙΡΟΧΩΡΑ» ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΖΙΡΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

To Σάββατο 6 Ιανουαρίου, ανήμερα των Θεοφανίων πέφτει η αυλαία για την επετειακή «Ονειροχώρα» του Αιγίου, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στα Ψηλά Αλώνια το οποίο στήθηκε με μεράκι και φαντασία από το δήμο και την, πρώην πλέον, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Αιγιαλείας (ΔΗΚΕΠΑ).

Η προσέλευση του κόσμου στο Πάρκο το οποίο ξεκίνησε στις 23 Δεκεμβρίου με καθημερινό πρόγραμμα δράσης με έμφαση τα παιδιά, ήταν πρωτοφανής φέτος, ξεπέρασε πριν καν ρίξει την αυλαία τους 40 χιλιάδες επισκέπτες εκτός Αιγιαλείας από τους οποίους ο μισοί ήσαν Πατρινοί!

Το Πάρκο του Αγίου, από την πανδημία και μετά σε ετήσια βάση διπλασιάζει τους επισκέπτες του καθώς η «δίψα» του κόσμου είναι μεγάλη για αυτού του είδους τις εκδηλώσεις. «Οι περισσότεροι επισκέπτες εκτός της Αχαΐας ήρθαν με οργανωμένα γκρουπ από την Αττική και τους γύρω νομούς, Κορινθία, Αργολίδα, Αιτ/νια κά. Είχαμε ακόμη και ξένους τουρίστες αλλά και πολλούς ημερήσιους εκδρομείς από κεντρική και βόρειο Ελλάδα. Το σημαντικό για εμάς είναι πως το πλούσιο πρόγραμμα με έμφαση την οικογένεια και το παιδί, πήγε καλά, όλες οι εκδηλώσεις είχαν κόσμο» αναφέρει η τ. Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη.

«Όλη η Αχαΐα σχεδόν πέρασε μια βόλτα από το Αίγιο μέσα στις γιορτές γεγονός που συνέδραμε τόσο στην κίνηση στα μαγαζιά όσο και στους τζίρους στην εστίαση. Ήταν σημαντικό για τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής, εκτός από τους αυξημένους τζίρους στα καταστήματα, να κυκλοφορεί καθημερινά και ξένος κόσμος, επισκέπτες στην πόλη» επισημαίνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Π.Α.Ε.Κ. και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστείδης Τηλιγάδης.

Φέτος συμπληρώθηκαν δώδεκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στο Αίγιο. Για τη δημιουργία και την επιτυχία του απαιτήθηκε η συνεργασία πολιτών, επιχειρηματιών, επαγγελματιών, υπηρεσιών του δήμου, σχολείων, συλλόγων και δεκάδων εθελοντών ενώ στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν στο δήμο και τη ΔΗΚΕΠΑ το Α.Τ. Αιγαλείας, Τροχαία, η Πυροσβεστική του Αιγίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας με την Ομάδα ‘Διέξοδος Αιγίου’, το ΔΙΕΚ Αιγίου με όλες τις σχολές του κ.ά.

Εργάστηκαν για την επιτυχία του όλοι οι αντιδήμαρχοι ενώ υπήρξαν και χορηγίες εταιριών καθοριστικές για την εύρυθμη λειτουργία του Πάρκου και την πολύ καλή οργάνωση των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr