background img
banner
banner

«Βαρύς ο πέλεκυς» για παράνομη εναπόθεση στην Ελίκη

«ΕΦΤΙΑΞΑΝ» ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥΣ «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ»

Εν έτει 2024 κάποιοι έκαναν ολική εκκαθάριση στα προσωπικά τους αντικείμενα, ορισμένα από τα οποία και ογκώδη, και τα εναπόθεσαν σε δρόμος την Ελίκη, δημιουργώντας μία… προσωπική χωματερή. Η Αντιδημαρχία Καθαριότητας ωστόσο έχει ήδη προβεί στα προβλεπόμενα και ο πέλεκυς αναμένεται βαρύς…

Οι εικόνες προκαλούν σοκ. Σε ύψωμα λίγο πάνω από την εθνική οδό σε δρόμο που οδηγεί σε εκκλησάκι, ένα πολύχρωμο ντροπιαστικό «μωσαϊκό» από πεταμένα αντικείμενα ρυπαίνει το περιβάλλον και προσβάλει τους πάντες. Ο σωρός περιλαμβάνει έπιπλα, λάστιχα, κλαδιά, ρούχα, βιβλία αλλά και προσωπικά έγγραφα, λογαριασμούς, ονομαστικές επιστολές, ακόμη και φωτογραφίες που οι δράστες θέλησαν να ξεφορτωθούν από τους χώρους τους και δεν σκέφτηκαν ότι έτσι οι ίδιοι προδίδουν την ανόητη πράξη τους.

Το σημείο εντοπίστηκε από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Καραΐσκο που, όπως αναφέρει στo Protionline.gr ΄΄πλέον πραγματοποιούμε περιπολίες σε όλα τα λίγο πολύ γνωστά σημεία όπου γίνεται παράνομη εναπόθεση. Εντοπίζουμε τους σωρούς και γίνεται ενδελεχής αναζήτηση. Στην προκειμένη περίπτωση ανοίξαμε όλες τις σακούλες και συγκεντρώσαμε όλο το υλικό. Τα στοιχεία των δραστών της πράξης αυτής είναι εμφανή και ήταν πολύ εύκολο να συγκεντρωθούν. Η έρευνα έγινε παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για να πιστοποιήσουμε το γεγονός. Διαπιστώσαμε πως τα απορρίμματα στο σύνολό τους ήταν κατά 90% ανακυκλώσιμα υλικά. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, δεν χωρούν δικαιολογίες. Τα σκουπίδια κάπως μεταφέρθηκαν στο σημείο αυτό, με την ίδιο τρόπο θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε κάδους απορριμμάτων. Τα πράγματα μεταφέρθηκαν εκεί από σπίτια που δεν είναι κοντά στον χώρο αλλά δεν απέχουν και πάρα πολύ΄΄.

«Έρχονται»… τσουχτερά πρόστιμα

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ΄΄έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες για την επιβολή των προστίμων που ορίζει ο κανονισμός καθαριότητας και θα κοινοποιήσουμε το συμβάν και στον Εισαγγελέα ώστε να πράξει αναλόγως΄΄.

Ως προς το ύψος των προστίμων, ο κ. Καραΐσκος είπε πως θα γίνει καταμερισμός ανά κομμάτι και ότι τα πρόστιμα μπορεί να κυμαίνονται από 500 έως και 5.000 ευρώ, ενώ στην προκειμένη περίπτωση, ο όγκος των απορριμμάτων δείχνει πως ίσως η ποινή είναι η μεγαλύτερη.

΄΄Πλέον πηγαίνουμε τακτικά σε όλα τα «επικίνδυνα» σημεία ή όπου στο παρελθόν έχουμε ξαναδεί να συμβαίνει παράνομη εναπόθεση. Γίνεται έρευνα και συνήθως βρίσκουμε κάποιο στοιχείο. Προβαίνουμε στα δέοντα και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, προειδοποιώντας πως ο δήμος δεν προτίθεται να χαριστεί σε κανέναν παραβάτη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr