background img
banner
banner

Δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση με Προμηθέα 2014 ο Αστέρας Τέμενης (66-67)

“ΠΙΚΡΗ” ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι παρακολούθησαν οι 150 φίλαθλοι που βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου ανάμεσα στον Αστέρα Τέμενης και τον Προμηθέα 2014. “Πικρό” το φινάλε για την ψυχωμένη αιγιώτικη ομάδα που έφτασε πολύ κοντά σε μία τεράστια νίκη αλλά οι φιλοξενούμενοι πιο τυχεροί στο τέλος επικράτησαν με 67-66 και ουσιαστικά “αγκάλιασαν” την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στον 1ο όμιλο της National League 2.

Aπέναντι σε μία ομάδα στην οποία αγωνίστηκαν τέσσερις παίκτες που έχουν χρόνο συμμετοχής με τον Προμηθέα στη Basket League (Πλώτας, Καραγιαννίδης, Λάγιος, Βασιλείου) o Αστέρας έπαιξε στα ίσα και μάλιστα ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τη μεγαλύτερη διαφορά να φτάνει στους 8 πόντους. Στο ημίχρονο προηγήθηκε με 29-27 με τις άμυνες αλλά και την αστοχία εκατέρωθεν να έχουν τον πρώτο λόγο.

Όπως στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Γλαύκο/Έσπερο, οι νεαροί και ταλαντούχοι παίκτες του Προμηθέα 2014 έδειξαν ότι δεν είναι “άτρωτοι”, καθώς… δεινοπάθησαν τόσο στο “Προμηθέας Παρκ” που τελικά πήραν τη νίκη στην παράταση με 67-64, όσο και στο χθεσινό ματς στο Αίγιο.  Ο Αστέρας έπαιξε εκπληκτική άμυνα και αξίζει να σημειωθεί ότι στα πρώτα 7΄ οι φιλοξενούμενοι “έσπασαν” τα καλάθια πετυχαίνοντας μόλις 3 πόντους (10-3). Το ματς ήταν σκληρό με δυνατές άμυνες και από τις δύο ομάδες και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Αστέρας έχει δικαιολογημένα παράπονα σε μία καθοριστική φάση στο τελευταίο λεπτό. Ενώ ο Σακελλαρόπουλος πήρε το μακρινό αμυντικό ριμπάουντ οι διαιτητές είδαν φάουλ του Γκάτζιου μέσα στη ρακέτα στον Καραγιαννίδη. Μετά την επαναφορά ο Προμηθέας ευστόχησε σε τρίποντο και πήρε σημαντικό προβάδισμα.

3΄΄ πριν τη λήξη με το σκορ διαμορφωμένο στο 66-67, ο Βουρνάς έκανε την επαναφορά, ο Πέτροβιτς πήρε την μπάλα και είχε χρόνο να κάνει το τελευταίο σουτ αλλά πατούσε έξω από την τελική γραμμή όταν τη δέχθηκε και εκεί τελείωσαν όλα.

Σταθακόπουλος (κυρίως στην άμυνα και στα ριμπάουντ αλλά και με κρίσιμα καλάθια στο β΄ ημίχρονο), Πέτροβιτς (με ξεσπάσματα) και Σακελλαρόπουλος (με μεγάλα σουτ στην επανάληψη) ήταν οι κορυφαίοι της Τέμενης χωρίς να υστερήσει κανένας στην άμυνα. Από τον Προμηθέα… όλη η ομάδα ήταν οι Πλώτας, Καραγιαννίδης με τον δεύτερο να “κατεβάζει” και περισσότερα από 15 ριμπάουντ, τα περισσότερα επιθετικά!

Με λάθη η διαιτησία των Αντωνιάδη, Σπυρλιδάκη και Κουτίβη από το Σύνδεσμο Αττικής.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ (Άρης Ξενούλης): Σακελλαρόπουλος 9(3), Βουρνάς 8, Καραγγελής 7. Μπίρμπας 6, Γκάτζιος 8, Πέτροβιτς 17(4), Σταθακόπουλος 8, Δούβος, Τσουλέας 3(1).

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 (Βασίλης Σκροπολίθας): Χρονόπουλος 3(1), Πλώτας 21(2), Σοϊλεμετζίδης 4(1), Λάγιος 8, Βλάσσης 6, Αδαμόπουλος 7(1), Γοργότσης 4. Παπαδόπουλος, Βασιλείου 1, Καραγιαννίδης 13.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014 66-67
ΑΕ ΓΛΑΥΚΟΥ – ΕΣΠΕΡΟΥ  –  ΔΟΞΑ ΠΥΡΡΟΥ ΑΡΤΑΣ 72-67
ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΣΚ 90-73
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ  –  ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ Ν. ΚΙΟΥ 82-73
ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ –  ΑΧΑΓΙΑ 82 73-82
ΙΟΝΙΟΣ  – ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 75-66


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr