background img
banner
banner

Μνημόνιο με ιδιωτικούς φορείς για την ενίσχυση πόρων Πολικής Προστασίας

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Αιγιαλείας έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 1η Μαρτίου, στις 9.00 το πρωί, υπό την προεδρία του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου. Συνολικά, θα εξεταστούν 13 θέματα. Από αυτά ξεχωρίζει το Μνημόνιο συνεργασίας του δήμου με ιδιώτες για περισσότερους πόρους για την Πολιτική Προστασία.

Αναλυτικά, θα εξεταστούν τα εξής θέματα: 1.Αναγκαιότητα πρόβλεψης επιπλέον τριών απασχολούμενων στο αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας για υπαγωγή στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης)» για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω και καθορισμός ειδικοτήτων. 2.Έγκριση Μνημονίου συνεργασίας με ιδιωτικούς φορείς για την εξασφάλιση επιπλέον πόρων για την ενίσχυση του έργου της Πολιτικής Προστασίας του Δ. Αιγιαλείας στην περίπτωση απειλούμενου κινδύνου καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που θα προκληθούν από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές ή συμβάντα. 3.Έγκριση δωρεάν παραχώρησης αίθουσας εκδηλώσεων του κοινοτικού καταστήματος Νικολαιίκων Δήμου Αιγιαλείας στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ελίκης. 4.Έγκριση δωρεάν παραχώρησης χρήσης αίθουσας του κοινοτικού καταστήματος Νικολαιίκων Δήμου Αιγιαλείας και χώρου πλατείας, στο Νηπιαγωγείο Νικολαιίκων. 5.Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Ανάπλαση παραλιακής ζώνης και αισθητική αναβάθμιση σύνδεσης της παραλίας με την άνω πόλη» Δήμου Αιγιαλείας. 6.Χορήγηση οριακής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου στην Κοινότητα Δαμακινίου της ΔΕ Ερινεού». 7.Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Ανακατασκευή χλοοτάπητα – δικτύων αποστράγγισης & άρδευσης στο δημοτικό στάδιο Αιγίου».

8.Χορήγηση 5ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Διαμόρφωση τμήματος κοινοχρήστων χώρων του οικισμού Αιγών από την πλατεία Ι.Ν. Αγ. Τριάδας έως δημοτική οδό προς το Ιστορικό Μουσείο».

Τέλος, 9.Συγκρότηση Επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών (ανοικτών) και αξιολόγησης ενστάσεων  για το έτος 2024 βάσει του Ν.4412/2016 και του Ν.4782/2021. 10.Κοπή πεύκου και καθαρισμός των υπολοίπων πεύκων, στο πάρκο που βρίσκεται επί της παραλίας της Δημοτικής Κοινότητας Βαλιμιτίκων Δήμου Αιγιαλείας. 11.Διαγραφή μέρους που αφορά ποσό μισθώματος στη Δημοτική Κοινότητα Πλατάνου Δήμου Αιγιαλείας, λόγω εσφαλμένου υπολογισμού. 12.Επιστροφή  αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών σε δημότη. 13.Τακτοποίηση-διαγραφή χρεώσεων Τ.Α.Π. Δημοτικής Ενότητας Αιγίου έτους 2024.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr