background img
banner
banner

Μπλόκο διαρκείας και μαζική μετάβαση στην Αθήνα

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ

Μνήμες του 1996 όπου τα αγροτικά μπλόκα έμειναν δύο μήνες στον δρόμο, τείνουν να ξυπνήσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, με τους παραγωγούς να προχωρούν καθημερινά σε αποκλεισμούς. Μπορεί τα αιτήματα να διαφέρουν ανά περιοχή (λόγω της διαφοροποίησης των προϊόντων), πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κοινή είναι η εκτίμηση ότι αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά, οι αγρότες θα εγκαταλείψουν τη γη τους διά παντός. Το παναγροτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα θα κρίνει πολλά και ήδη από πλευράς Αιγιάλειας ετοιμάζεται… απόβαση.

Το 1996 ήταν ο Μεγανίτης και η δυτική είσοδος του Αιγίου, τώρα είναι ο Σελινούντας στα ανατολικά που φιλοξενεί το μπλόκο των αγροτών, καλά οχυρωμένο από τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», ενισχυόμενο από τοπικούς φορείς και ενίοτε και από αγροτικούς, μελισσοκομικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους άλλων περιοχών. Το «παρών» έχουν δώσει και μέλη του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας.

Πολύ πιθανή η κλιμάκωση

Το μπλόκο του Σελινούντα μετρά αισίως 17 ημέρες και διατηρεί τον συμβολικό του χαρακτήρα αφού όταν είναι κλειστή η παλαιά εθνική οδός υπάρχουν παρακάμψεις και όταν μεταφέρεται ο αποκλεισμός στη νέα εθνική οδός, χρησιμοποιείται η παλιά. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αγρότες δεν θα επιχειρήσουν να κλείσουν ταυτόχρονα τις δύο κεντρικές αρτηρίες, κάτι που θα προκαλούσε «έμφραγμα» στην κυκλοφορία.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου ετοιμάζεται για τη παναγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος. Η αναχώρηση θα γίνει στις 12:30 το μεσημέρι από το μπλόκο Αιγίου σε συντονισμό όλων των μπλόκων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας στα Μέγαρα. Η προσυγκέντρωση είναι στις 4.00μ.μ. στην πλατεία Ομονοίας.

Κάλεσμα από τον Α.Σ.Α. «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» για το Παναγροτικό Συλλαλητήριο

Σε ανακοίνωσή του ο «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», ανέφερε: ΄΄Αγρότες, Κτηνοτρόφοι, Συλλογοι Σωματεία Φορείς Αιγιαλείας. Κοινός αγώνας, κοινά αιτήματα. Μετά τα μέτρα «ψίχουλα» που εξήγγειλε η κυβέρνηση, που ακόμα και αυτά δόθηκαν κάτω από τη μεγάλη αγωνιστική πίεση των μπλόκων, η μαχόμενη αγροτιά από όλη τη χώρα διοργανώνει μεγαλειώδες Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Τρίτη 20 Φλεβάρη στην Αθήνα. Την ώρα που «ξύνουν» άδεια βαρέλια για τους αγρότες δίνονται γεμάτα βαρέλια αφορολόγητου πετρελαίου σε μια σειρά κλάδους όπως οι εφοπλιστές. Την ώρα που οι δημοσιονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να δώσουν τίποτα για την επιβίωση των αγροτών, δίνονται δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς και για την στήριξη πολέμων. Ο Αγροτικός Σύλλογος «Μπακόπουλος Ντρίνιας», μετά από το πολυήμερο μπλόκο και δράσεις, καλεί όλους τους συναδέλφους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο΄΄.

΄΄Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στην γη μας και να ζήσουμε τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια. Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά καθημερινά στις 6.00μ.μ. στο μπλόκο του Σελινούντα και την Τρίτη αναχωρούμε με δωρεάν λεωφορεία για την Αθήνα.

Ώρα αναχώρησης 12:30 από το μπλόκο. Για δηλώσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο, τηλέφωνα επικοινωνίας: 6989145016 και 6978884508΄΄, καταλήγει.

Και ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος την Τρίτη στην Αθήνα

Και ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας, μετά τη δράση του το τελευταίο διάστημα, την ανοιχτή συζήτηση επί του αγροτικού θέματος και τη συμμετοχή στην ημερίδα της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: ΄΄ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑ. Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε μέχρι Κυριακή βράδυ με τον Ταμία του Συλλόγου Νίκο Ανδριοσόπουλο τηλ.6976620024 και τον Γραμματέα Κωνσταντίνο Γιάχο τηλ.6974810676΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr