background img
banner
banner

Στην Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση Εικονικής Επιχείρησης 2024 το Πρότυπο ΕΠΑΛ Αιγίου

25 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου του Πρότυπου ΕΠΑΛ Αιγίου από τους Τομείς Διοίκησης και Οικονομίας, Πληροφορικής και Βρεφοκομίας, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Junior AchievementGreece, δημιούργησαν τη μαθητική επιχείρηση «Paper Wonders».

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία της Πράσινης Επιχειρηματικότητας και της Κυκλικής Οικονομίας, δίνουν ζωή σε παλιά βιβλία που προορίζονταν για ανακύκλωση, μετατρέποντάς τα σε όμορφα διακοσμητικά αντικείμενα. Δημιουργώντας τα χάρτινα έργα τους με πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας, καλλιεργούν την επιχειρηματική τους σκέψη συνδυάζοντας διαφορετικές γνώσεις και δεξιότητες, ανακαλύπτουν τις κλίσεις τους και αξιοποιούν με φαντασία τις ικανότητές τους απολαμβάνοντας τη χαρά και τα οφέλη της βιωματικής μάθησης. Στόχος των μαθητών είναι να ευαισθητοποιήσουν τους καταναλωτές να ακολουθήσουν τις αρχές της zero waste διαβίωσης, δηλαδή μιας ζωής με μηδενική σπατάλη φυσικών πόρων, και να δώσουν ένα παράδειγμα επαναχρησιμοποίησης υλικών που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους, με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο. Έτσι τα παλιά βιβλία αναγνωρίζονται ως πολύτιμη πρώτη ύλη για τη δημιουργία μικρών χάρτινων θαυμάτων!

Από ποιους αποτελείται

Η ομάδα των Paper Wonders απαρτίζεται από τους μαθητές: ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Διευθύνων Σύμβουλος, ΜΑΡΔΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ – Γραμματέας Δ/νσης, ΓΑΛΑΝΗ ΙΣΜΗΝΗ – Δ/ντρια Οικονομικών, ΧΑΝΤΖΕΛΗΑΘΗΝΑ, ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥΓΕΩΡΓΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ – Στελέχη Τμήματος Οικονομικών, ΖΟΡΜΠΑΪΑΝΔΡΙΑΝΑ – Δ/ντρια Παραγωγής, ΓΙΑΧΑΪ ΙΩΑΝΝΑ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΚΟΥΛΟΜΕΛΙΝΑ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ – Στελέχη Τμήματος Παραγωγής, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥΣΟΦΙΑ – Δ/ντρια Πληροφοριακών Συστημάτων, ΚΟΥΝΑΒΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΕΦΡΑΙΜ, ΜΟΥΙΣΑΚΟΥΘΕΟΔΩΡΟΣ – Στελέχη Τμήματος Πληροφοριακών Συστημάτων, ΠΑΛΙΑΚΑΣΗΣΑΛΕΞΙΟΣ – Δ/ντης Ανθρωπίνου Δυναμικού, ΑΜΟΡΟΥΖΟΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Στέλεχος Τμήματος Ανθρ. Δυναμικού, ΚΑΛΠΑΚΗΣΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – Δ/ντης Πωλήσεων, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΖΕΦΡΩΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ – Στελέχη Τμήματος Πωλήσεων, ΝΟΥΝΕΣΗΗΛΙΑΝΑ – Δ/ντρια Μάρκετινγκ, ΤΙΜΟΘΕΟΥΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΙΝΑΣΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Στελέχη Τμήματος Μάρκετινγκ.

Η προσπάθεια των μαθητών συντονίζεται και υποστηρίζεται από την καθηγήτρια του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίαςκ. Αργυροπούλου Ελένη – Υπεύθυνη Προγράμματος Εικονικής Επιχείρησης, σε συνεργασία με την καθηγήτρια κ. Καλλιαμπέτσου Σπυριδούλα του Τομέα Πληροφορικής και την πολύτιμη βοήθεια της καθηγήτριας Βρεφοκομίας, κ. Κωστακιώτη Ελένης. Τον ρόλο του Συμβούλου Εθελοντή έχει αναλάβει ο κ. Νίκος Φυλακτός, End User MPS Manager GR & CY από τηνHP Hellas.

Παρουσίαση της επιχειρηματικής ιδέας στο The Mall Athens!

Πρόσφατα, η ομάδα των ‘PAPER WONDERS’ με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό παρουσίασε την επιχειρηματική της ιδέα σε πιθανούς πελάτες αλλά και την κριτική επιτροπή του JuniorAchievementGreece, στην Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2024, στο The Mall Athens. Μαθητές και μαθήτριες από 56 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας, συναντήθηκαν σε μια γιορτή μαθητικής επιχειρηματικότητας, προώθησαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στα δικά τους περίπτερα, παρακολούθησαν την απονομή των βραβείων στις νικήτριες επιχειρήσεις και βίωσαν μια καταπληκτική εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη!

Σε ανακοίνωσή τους, οι μαθητές απευθύνουν θερμές ευχαριστίες στη Διευθύντρια του σχολείου κ. Δελή Γεωργία που στήριξε την όλη προσπάθειά τους και συμμετείχε στην Εμπορική Έκθεση στην Αθήνα. Ευχαριστούν επίσης τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών του Πρότυπου ΕΠΑΛ Αιγίου, την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αιγιαλείας, την κ. Ντία Παναγοπούλου – Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Πρότυπου ΕΠΑΛ Αιγίου, την κ. Παπαρροδοπούλου Φωτεινή – καθηγήτρια Καλλιτεχνικών καθώς και τους χορηγούς τους – τα καταστήματα: Liana’s secrets, Σύγχρονη Σκέψη, Μερετσόλιας, Φαρμακείο Πανταζοπούλου, CINDERELLA, ONGREEN, Mobile, Σχολή πολεμικών Τεχνών Stay Safe Crav Club και Σχολή χορού Bella’s, για τις συμβουλές, την πολύτιμη βοήθειά τους και την υποστήριξή τους.

Μέρος των εσόδων της μαθητικής επιχείρησης θα διατεθεί ως δωρεά στο ΕΚΑΜΕ Αιγίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δράσεις των ‘Paper Wonders’ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Instagram: PaperWonders2024 FB: Μαθητική Επιχείρηση Paper Wonders.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr