background img
banner
banner

Με… «Θέα» η νέα χρονιά για τον Σύλλογο «Βοστίτσα 1821»

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ ΑΝΑΒΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε οικογενειακό κλίμα, εν μέσω ευχών για τη νέα χρονιά, με νόστιμο φαγητό και μουσική, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Αναβιωτών Αιγιάλειας «Βοστίτσα 1821». Όπως διεφάνη, οι δράσεις του Συλλόγου αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα, λαμβάνοντας ακόμη μεγαλύτερη διάσταση, αφού πρόκειται να κάνει γνωστή τη λαμπρή ιστορία του Αιγίου όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό!

Η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα «Με θέα» στο Πυργάκι και συμμετείχαν 45 άτομα μέλη του Συλλόγου που μοιράστηκαν υπέροχες στιγμές. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπης Ψυχογιάννης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την ιδιοκτήτρια του όμορφου χώρου Μαρία Αγγελοπούλου για τη φιλοξενία.

Μιλώντας στους παριστάμενους εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι στιγμής δράση του Συλλόγου που έχει συμβάλει στην εξωστρέφεια της περιοχής και στη διάδοση της τοπικής ιστορίας. Επίσης, επεφύλασσε και μία έκπληξη. Έκανε γνωστό ότι ο Σύλλογος «Βοστίτσα 1821» έχει δεχθεί δύο προσκλήσεις για ισάριθμα ταξίδια στο εξωτερικό! Η μία πρόσκληση προήλθε από τη Ρουμανία, από Σύλλογο Αναβιωτών που κάλεσε τον «Βοστίτσα» στις εκδηλώσεις του για την απελευθέρωση της χώρας από τους Οθωμανούς.

Πρόταση από την ελληνική ομογένεια για συμμετοχή στην παρέλαση της Νέας Υόρκης το 2025!

Η δε άλλη πρόσκληση ήρθε από τη μακρινή Αμερική και συγκεκριμένα από την ομογένεια και αφορά συμμετοχή του αιγιώτικου Συλλόγου, εννοείται με τα μέλη του με τις παραδοσιακές στολές, στην παρέλαση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη για τον εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου. Η πρόσκληση αφορά το 2024 και η γιορτή τιμάται σε οριζόμενη ημερομηνία μέσα στην άνοιξη. Φέτος δε έχει κανονιστεί για τις 14 Απριλίου.

Ο κ. Ψυχογιάννης χαρακτήρισε πολύ τιμητικές τις δύο προσκλήσεις, ενώ δεν αποκλείεται στο ταξίδι του Συλλόγου στην Αμερική, να τον συνοδεύσουν ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος και ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr