background img
banner
banner

Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίωνα Ζαΐμη, στην εκδήλωση της εβδομάδας Drone στο Άμστερνταμ

Στην ετήσια εκδήλωση της εβδομάδας Drone  Amsterdam Drone Week (ADW)  που έγινε στο Άμστερνταμτο τριήμερο 15-17 Απριλίου 202, 4συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, κατόπιν πρόσκληση από την Κοινότητα Πόλεων Πρωτοβουλίας Urban-Air-Mobility Initiative Cities Community-CIVITAS, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Πρόκειται για την κορυφαία συγκέντρωση της κοινότητας Αστικής Εναέριας Κινητικότητας (UAM).

Η τριήμερη εκδήλωση συγκεντρώνει βασικούς παράγοντες από εμπορικούς και μη εμπορικούς τομείς, καθώς και ινστιτούτα και αρχές, για να μοιραστούν τη γνώση και να συζητήσουν τρέχουσες αεροπορικές λύσεις, πιθανές καινοτομίες και κανονισμούς ζωτικήςσημασίας. Με επίκεντρο τη συνεργασία η  ADW παρέχει μια ουσιαστική ευκαιρία για τη συνδημιουργία του μέλλοντος των αεροπορικών μεταφορών.

 «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρωτοπορεί στο θέμα αυτό καθώς έχει ήδη διαθέσει πάνω από 12 drones στα Σώματα Ασφαλείας, τον Ερυθρό Σταυρό, την 117 ΠΜ, την Πολιτική Προστασία και την τεχνική υπηρεσία της ΠΔΕ προκειμένου να ενισχύσουν τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες. Η ενδυνάμωση της τεχνογνωσίας είναι ένα ισχυρό «όπλο» αφενός για την πρόληψη και αφετέρου για την διασφάλιση της προστασίας του πολίτη από πολλούς κινδύνους», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης προσθέτοντας ότι:«το μέλλον είναι, ήδη, εδώ κι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος είναι πρωτοπόρος, μέσω των προγραμμάτων που ήδη υλοποιούμε με Πυροσβεστική, Αστυνομία και Λιμενικό. Συνεχίζουμε καινοτόμα, δια λειτουργικά, επιχειρησιακά και με έμφαση στην πολιτική προστασία».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν φορείς χάραξης πολιτικής Ευρωπαϊκών πόλεων και  Περιφερειών, κυβερνήσεις, ρυθμιστικές αρχές, ανώτερα στελέχη εταιρειών με drones από Γερμανία, Σουηδία, Ισπανία, Ιταλία, Ελβετία, Εσθονία, Ουγγαρία, Γαλλία, Βραζιλία, Ελλάδα κ.ά. Επίσης συμμετείχαν ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας UIC2 (Urban-Air-Mobility Initiative Cities Community) CIVITAS και το στέλεχος της AIRBUS Urban Mobility, Βασίλης Αγουρίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων είναι μέλος της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςUIC2(Urban-Air-MobilityInitiativeCities Community) CIVITAS, η οποία, ως φωνή των ευρωπαϊκών πόλεων και περιφερειών στον αναδυόμενο τομέα της αστικής αεροπορικής κινητικότητας, έχει ως στόχο να οδηγήσει τη βιώσιμη και υπεύθυνη μετάβαση της αστικής κινητικότητας στην κάθετη (τρίτη) διάσταση.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, στο πλαίσιο της παραμονής του στο Άμστερνταμ, συναντήθηκε με τον Σύμβουλο παροχής πληροφοριών στην Δημόσια Αρχή Ασφάλειας στο ‘Αμστερνταμ,Jan van der Poel  και με τον Γενικό Σύμβουλο Εμπορικών Υποθέσεων,Ευάγγελο Δαϊρετζή.

«Η δημόσια αρχή ασφάλειας της περιοχής του Άμστερνταμ (Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland), αποτελεί συνεργασία πολλών δήμων της περιοχής για την εκτέλεση καθηκόντων στον τομέα των πυροσβεστικών υπηρεσιών, της διαχείρισης καταστροφών και κρίσεων, της ιατρικής βοήθειας, της δημόσιας τάξης και ασφάλειας», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

Στρατηγικοί εταίροι της εκδήλωσης ήταν ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια και το Υπουργείο Υποδομών και Διαχείρισης υδάτων της Ολλανδίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr