background img
banner
banner

ΒΟΛΕΪ: H ιστορική ΧΑΝΘ στους αντιπάλους του ΑΟ Αιγιαλέων τη νέα χρονιά στην Pre League

Το πρωτάθλημα στην Β’ Ζώνη της Α2 Ανδρών και την άνοδο στην Pre League για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 πανηγύρισε η ΧΑΝΘ.

Το ιστορικό σωματείο της Θεσσαλονίκης με δύο νίκες επί του Περσέα στους τελικούς των πλέι οφ εξασφάλισε τον τίτλο στην κατηγορία και τη νέα σεζόν θα το βρει να ανταγωνίζεται ομάδες που διεκδικούν το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία του ανδρικού βόλεϊ, ανάμεσά τους φυσικά και ο Α.Ο. Αιγιαλέων.

Στην Ελλάδα το βόλεϊ εισήχθη το 1919 από τη ΧΑΝΘ που λειτούργησε ως πύλη εισόδου για το άθλημα της Πετοσφαίρισης για τη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη χώρα.

Στο πρωτάθλημα του 1921 συμμετείχαν τέσσερις ομάδες. Από τα αρχεία της εποχής προκύπτει ότι στον τελικό έφτασαν οι Παναθηναϊκός και Εθνικός Γ.Σ. Τη διεξαγωγή των αγώνων είχε αναλάβει η Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης (ΧΑΝΘ) λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατούσε εκείνη την εποχή. Η ΧΑΝΘ ανέλαβε η ίδια την πρωτοβουλία τέλεσης αθλητικών γεγονότων με τη σύμφωνη γνώμη και των ανωτέρω φορέων και ήταν ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που είχε την τεχνογνωσία να φέρει εις πέρας μια τέτοια αποστολή, εν έτει 1921.

Το τμήμα βόλεϊ της Χ.Α.Ν.Θ. μετράει πλέον 125 χρόνια ζωής έχοντας αναδείξει σπουδαίους αθλητές και έχοντας κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις και τίτλους.

Διαιτητές: Τοσουνίδης, Κυριακόπουλος, Επόπτες: Βασδέκης, Ψύχου, Παρατηρητής: Σιδηράς.

Τα σετ: 1-3 (20-25, 17-25, 25-22, 21-25)

Ο.Π.Α.Θ. ΠΕΡΣΕΑΣ (Συμεωνίδης): Ριβοσέτσι, Σταυρακάκης, Χρηστάρας, Τερζόγλου, Κοτόρνος, Μπαμπαλής / Τασιούπας (λ), Χριστοφόρου (λ), Λαμπούσης, Κλεπουσνιώτης, Πετρόπουλος, Καπακουλάκης, Κάνας, Ραζγκέλης.

Χ.Α.Ν.Θ. (Νανάς): Τερζόγλου, Πασχαλέρης, Σωτηρίου, Παξιμαδάκης, Ευγενίδης, Φωτιάδης / Τσιανάβας (λ), Κοντοκώστας (λ), Μουρκάκος, Αστρινάκης, Καράτζογλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr