background img
banner
banner

Διαβεβαίωση του υπουργού για διατήρηση των οργανικών θέσεων στο Πρωτοδικείο

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Κ. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Οι πιέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου με τη βοήθεια του επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» Κώστα Σπηλιόπουλου, φαίνεται πως απέδωσαν καρπούς. Σε επίσκεψη που είχαν την Πέμπτη 18 Απριλίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με το ζήτημα του Πρωτοδικείου Αιγίου, ο υπουργός υποσχέθηκε για τη διατήρηση των οργανικών θέσεων, ενώ άκουσε με προσοχή για τα πλεονεκτήματα της διατήρησης λειτουργίας του.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Σήμερα είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κύριο Υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με τα ζητήματα που άπτονται του Πρωτοδικείου Αιγίου με τον δικαστικό χάρτη. Στη συνάντηση ήταν εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου ο πρόεδρος Γεώργιος Μπέσκος και ο αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Μανωλόπουλος. Παρών ήταν και ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού “ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ” κ. Κώστας Σπηλιόπουλος. Ο κ. Υπουργός μάς διαβεβαίωσε, ότι οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων θα παραμείνουν στο Πρωτοδικείο μας και θα υπάρξει αλλαγή σε σχέση με το σχέδιο νόμου που υπάρχει στη διαβούλευση που δεν προέβλεπε οργανικές θέσεις.

Αναφερθήκαμε στα πλεονεκτήματα που θα έχει ένας δεύτερος αυτόνομος δικαστικός σχηματισμός στην Αχαΐα με έδρα το Αίγιο. Ευχαριστούμε θερμά τον Κώστα Σπηλιόπουλο για τη συνδρομή του για τη συνάντηση αυτή που είχε ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Συνεχίζουμε μεθοδικά τον αγώνα μας για το Πρωτοδικείο μας που είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή μας΄΄.

Γ. Μπέσκος: ΄΄Θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να έρχονται δίκες από την Πάτρα στο Αίγιο΄΄

Μιλώντας στο Protionline.gr, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του γι’ αυτή την εξέλιξη, κάνοντας ακόμη γνωστό ότι ο υπουργός δεσμεύθηκε να εξετάσει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο, υποθέσεις από την Πάτρα της οποίας οι εγκαταστάσεις ασφυκτιούν, να εκδικάζονται και στο Αίγιο από τη στιγμή που υπάρχουν αίθουσες. Έκανε ακόμη γνωστό πως ο κ. Φλωρίδης επιφυλάχτηκε να απαντήσει για την αυτονομία του Πρωτοδικείου ωστόσο θεωρείται βέβαιο πλέον πως αλλάζει η διάταξη για τις οργανικές θέσεις σε ό,τι αφορά το Πρωτοδικείο Αιγίου. ΄΄Αυτό που ζητούσαμε, το αίτημά μας για διατήρηση των οργανικών θέσεων στο Πρωτοδικείο Αιγίου, ικανοποιείται κι αυτό καταδεικνύει ότι θα υπάρχει μία συνέχεια στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου΄΄, σχολίασε ο κ. Μπέσκος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr