background img
banner
banner

Υπάλληλος του δήμου δικαιώθηκε στα Δικαστήρια

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΡΙΘΕΙ  ΕΛΛΙΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

Δικαιωμένος από την απόφαση του Δικαστηρίου που του επιτρέπει να συνεχίσει απρόσκοπτα την εργασία του στον δήμο Αιγιαλείας, δηλώνει ο υπάλληλος στον τομέα της Καθαριότητας Χρήστος Σωτηρόπουλος, του οποίου ο φάκελος είχε κριθεί ελλιπής κατά τους ελέγχους για τα δικαιολογητικά του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων.

Ως γνωστόν, αυστηροί έλεγχοι για τα δικαιολογητικά όλων των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων είχαν πραγματοποιηθεί εντός του 2017, με το νέο νόμο για την κινητικότητα (άρθρο 26), να προβλέπει υποχρεωτικό αυτεπάγγελτο έλεγχο γνησιότητας σε όλα τα δικαιολογητικά που έχουν υποβάλλει οι υπηρετούντες υπάλληλοι για το διορισμό τους και στη συνέχεια για την βαθμολογική και μισθολογική τους κατάταξη, πέραν των ελεγκτικών διαδικασιών που εκκινούνται για τους νεοδιοριζόμενους και απαιτούνται να έχουν ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από την πρόσληψη.

Για τον δήμο Αιγιαλείας είχε διαπιστωθεί παράληψη στον φάκελο του εν λόγω υπαλλήλου, ο οποίος προσέφυγε στην Δικαιοσύνη, απ’ όπου και δικαιώθηκε. Ο κ. Σωτηρόπουλος, μέσω του Protionline.gr  εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους νομικούς εκπροσώπους του δήμου αλλά και προσωπικά τον δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο για την στήριξη των θέσεών του, αποδεικνύοντας ότι δικαίως βρίσκεται στην εργασία του, προσφέροντας στον δήμο Αιγιαλείας.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση άλλου υπαλλήλου του δήμου Αιγιαλείας, κατά τον παραπάνω έλεγχο είχε διαπιστωθεί πλαστογραφία στο απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είχε προσκομίσει, κάτι που έγινε αντιληπτό κατά την μετάθεσή του σε άλλο δήμο και απομακρύνθηκε….


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr