background img
banner
banner

Τα περίπτερα στην… θέση τους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ…

Να διευθετήσουν τα «περίεργα» παλιότερων χρόνων καλούνται οι υπηρεσίες του δήμου Αιγιαλείας. Η απαίτηση πολιτών επιταχύνει την απομάκρυνση ανενεργών περιπτέρων αλλά και την μετατόπιση όσων βρίσκονται σε σημεία που καταλαμβάνουν πεζοδρόμια και καλύπτουν την ορατότητα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια πεζών και οχημάτων.

Χθες, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη εκλήθη από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου ώστε να δώσει εξηγήσεις για δύο περίπτερα, καθώς είχε προηγηθεί καταγγελία πολίτη που μιλούσε για επικινδυνότητα. Πρόκειται για τα περίπτερα στην οδό Σολωμού, στο ύψος του Αστυνομικού Μεγάρου Αιγίου, αλλά και στην οδό Αιγιαλέως.

Υπενθυμίζεται ότι για το ανενεργό περίπτερο της Σολωμού, στην προχθεσινή συνεδρίασή του, το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου αποφάσισε να αποστείλει έγγραφο στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, ζητώντας την απομάκρυνσή του επειδή καταλαμβάνει το πεζοδρόμιο και εμποδίζει την ορατότητα στους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων.

Έδιναν άδεις χωρίς πρόβλεψη για το 1,5 μέτρο ελεύθερης διέλευσης

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα δύο περίπτερα που, σύμφωνα με δημότες, έχουν τοποθετηθεί σε σημεία που δεν εξυπηρετούν. Το πρόβλημα παραδέχεται μιλώντας στο Protionline.gr  η κ. Ψυχράμη, κάνοντας γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει μέριμνα. Όπως τονίζει, ΄΄το πρόβλημα υπάρχει γιατί οι εκάστοτε δήμαρχοι, για λόγους προφανώς ψηφοθηρικούς, έδιναν άδειες όπου τους ζητείτο, χωρίς να τηρείται η νομοθεσία. Έτσι, έχουμε πολλές περιπτώσεις περιπτέρων στον δήμο που δεν τηρούν το 1,5 μέτρο ελεύθερης διέλευσης του πεζοδρομίου που ο νόμος ορίζει. Σε αυτή την περίπτωση, ιδιοκτήτης και δήμος είναι συνυπεύθυνοι, ωστόσο το βάρος πέφτει στο Δημοτικό Συμβούλιο που ενέκρινε την τοποθέτηση του κάθε περιπτέρου στο σημείο που βρίσκεται. Το πρόβλημα προέρχεται από παρελθόντα χρόνια και η σημερινή δημοτική αρχή, μέσω και του νέου Κανονισμού Λειτουργίας που έχει ψηφίσει, επιθυμεί την απόλυτη εφαρμογή της νομοθεσίας΄΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα σταδιακά έγιναν αρκετές απομακρύνσεις σε περίπτερα που δεν χρησιμοποιούνται σε Ρήγα Φεραίου, Νικ. Πλαστήρα, Κ. Φανέλλη κ.λπ. ωστόσο, όπως φαίνεται, η προσπάθεια πρέπει να ενταθεί, παράλληλα με την μετατόπιση των λειτουργούντων περιπτέρων που βρίσκονται σε σημεία που εμποδίζουν. ΄΄Πάνω απ’ όλα πρέπει να φροντίσουμε για την ασφάλεια των δημοτών΄΄, πρόσθεσε η κ. Ψυχράμη.

Σημειωτέον ότι το Τμήμα Ανάπτυξης και Καταστημάτων σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, έχουν προχωρήσει σε καταγραφή των ανενεργών περιπτέρων τα οποία ανέρχονταν σε 30 τον αριθμό σε όλη την Αιγιάλεια. Ειδοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες τους και για όσα δεν υπήρξε ανταπόκριση για απομάκρυνσή τους, παρεμβαίνει ο δήμος, όπως προβλέπεται και από τον κανονισμό λειτουργίας. Σύμφωνα με την καταγραφή, τα περίπτερα που πρέπει να μετακινηθούν ανέρχονται σε 15 και βρίσκονται σε διάφορα σημεία τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στην παραλία, το Παγοποιείο κ.ά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr