background img
banner
banner

Οικονομική ενίσχυση οκτώ αδύναμων πολιτών

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ 9.000 ΕΥΡΩ

Απόφαση για χορήγηση χρηματικού βοηθήματος σε οικονομικά αδύνατους κατοίκους έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, προχωρώντας στην απαιτούμενη εξειδίκευση της σχετικής πίστωσης. Πρόκειται για οκτώ άτομα που τους κατανέμονται 9.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Βασίλη Χριστόπουλο, από τον νόμο προβλέπεται ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις, καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης, επιτρέπεται να χορηγούνται στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους είδη διαβιώσεως ή περιθάλψεως, κυρίως ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής, με απόφαση του δημοτικού και κοινοτικού συμβουλίου. Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται χρηματικά βοηθήματα». Παρουσίασε δε τις αιτήσεις οκτώ δημοτών που ζήτησαν από τον δήμο οικονομική ενίσχυση καθώς έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω της ανεργίας που βιώνουν και προβλημάτων υγείας (ΚΕ ΠΑ) κάποιων εξ αυτών. Μάλιστα, στην ευχέρεια του δήμου περιήλθαν οικονομικά στοιχεία των αιτούντων, όπως: Ε1, εκκαθαριστικό του 2017, Ε9, πιστοποιητικό ΚΕΠΑ, έκθεση της Κοινωνικού Λειτουργού.

΄΄Λόγω του ότι η εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του δήμου Αιγιαλείας για «Καταβολή χρηματικών βοηθημάτων σε άπορους δημότες είναι γενική παρίσταται η ανάγκη για εξειδίκευση της πίστωσης΄΄, σημείωσε ο αντιδήμαρχος με το σώμα να λαμβάνει ομόφωνη απόφαση υπέρ της εισήγησης του αντιδημάρχου για την διάθεση του ποσού των 9.000 €, το οποίο (δίδονται αρχικά ονομάτων και όχι ονοματεπώνυμα) κατανέμεται ως εξής: Α.Μ. 1.700 €, Χ.Μ. 1.080 €, Σ.Ν. 1.200 €, Χ.Θ. 1.080 €, Π.Α. 1.080 €, Δ.Η. 1.080 €, Μ.Μ. 1.080 €, Κ.Ι. 700 €».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr