background img
banner
banner

Τα «φιλέτα» του δήμου έχουν ζήτηση

ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΑ

Στην όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας προς όφελος του δήμου και των πολιτών, προσανατολίζεται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και το επιτελείο του. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας προέρχεται από κληροδοτήματα.

΄΄Ο δήμος μάς διαθέτει σημαντικό αριθμό ακινήτων είτε εντός της Αιγιάλειας είτε εκτός. Κάποια από αυτά είναι νοικιασμένα κάποια όχι. Όλα τα έχουμε καταγράψει και έχουμε εικόνα, τόσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται όσο και για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν εφόσον παραμένουν ξενοίκιαστα΄΄, αναφέρει στο Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Ακίνητης Περιουσίας του δήμου, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, κάνοντας γνωστό ότι έχει γίνει προγραμματισμός για όσα παραμένουν κλειστά για χρόνια, να αποκατασταθούν. ΄΄Τρέχουμε τις διαδικασίες ώστε να επισκευάσουμε τις ανάγκες που παρουσιάζουν και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε σε δημοπρασίες για το καθένα ξεχωριστά δεχόμενοι προσφορές. Εννοείται ότι δεκτές θα γίνουν οι υψηλότερες προσφορές ΄΄, σημείωσε ο κ. Μαρινόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Και σε αυτό τον τομέα, λειτουργούμε προς όφελος του δήμου και κατ’ επέκταση των πολιτών΄΄.

Η πολυκατοικία στο Παλαιό Φάληρο

Μεταξύ των ακινήτων του δήμου Αιγιαλείας πάντως, υπάρχουν και κάποια «φιλέτα» που παρουσιάζουν ιδιαίτερη ζήτηση, εξασφαλίζοντας ένα σημαντικό σταθερό μηνιαίο εισόδημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μία πολυκατοικία ιδιοκτησίας του δήμου Αιγιαλείας που προέρχεται από το Κληροδότημα Αντωνάτου, σε πολύ ευνοϊκή θέση στο Παλαιό Φάληρο Αττικής. Η εν λόγω πολυκατοικία διαθέτει έξι διαμερίσματα εκ των οποίων τα τέσσερα περίπου 120τ.μ. και τα δύο 90τ.μ. Τα δύο πιο μικρά είναι νοικιασμένα με 500 ευρώ το μήνα, ενώ τα υπόλοιπα ξεκινούν από 520 ευρώ το μήνα μέχρι 660 αυτό του τετάρτου ορόφου, το οποίο ωστόσο το τελευταίο διάστημα παραμένει ξενοίκιαστο, παρουσιάζοντας τεράστια ζήτηση.

Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο διαμέρισμα, ο αντιδήμαρχος επιβεβαίωσε την ζήτηση που υπάρχει λόγω της πλεονεκτικής θέσης (δίπλα στη θάλασσα) που βρίσκεται, κάνοντας γνωστό πως άμεσα θα διενεργηθεί δημοπρασία και θα νοικιαστεί σε αυτόν που θα προσφέρει τα περισσότερα.

Σημαντικά κληροδοτήματα

Στα πιο σημαντικά κληροδοτήματα του δήμου συγκαταλέγεται και το σχετικά προσφάτως ανακαλυφθέν κληροδότημα Γεωργίου Οικονόμου, που περιλαμβάνει διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο, 1.050 κομμάτια λίρες Αγγλίας, με την αξία τους να ανέρχεται στις 256,651,50 ευρώ, ενώ περιλαμβάνει και 297.143,65 ευρώ σε μετρητά. Ήδη, όπως έκανε γνωστό ο κ. Μαρινόπουλος, προχωρούν οι διαδικασίες εκποίησης του διαμερίσματος, ενώ έχει καταγραφεί κιόλας ενδιαφέρον για την αγορά του. Σημαντικό είναι και το κληροδότημα του πρώην δημάρχου Αιγίου, Γεωργίου Παναγόπουλου, που περιλαμβάνει ισόγειο κατάστημα και ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία πρώτου ορόφου στην οδό Πετμεζά στο Αίγιο, με έσοδα από το κατάστημα που είναι νοικιασμένο, 3.120 ευρώ ετησίως. Ένα ακόμη κληροδότημα είναι του Π. Χαραλάμπους που έχει ομόλογα – μετοχές στην Εθνική Τράπεζα, των οποίων το μέρισμα ανέρχεται σε 773 ευρώ. Το υπόλοιπο του ταμείου που υπάρχει στην Τράπεζα, είναι στις 127.670,10 ευρώ από τα οποία, ο δήμος Αιγιαλείας, διαθέτει 1.500 ευρώ το χρόνο για υποτροφίες.
Τέλος, ιδιαίτερης σημασίας είναι και το κληροδότημα Ιάκωβου Βιτάλη, όπου περιελάμβανε οικία στην οδό Ταξιαρχών, η οποία κατεδαφίστηκε λόγω επικινδυνότητας και στην θέση της δημιουργήθηκε χώρος πρασίνου. Επίσης, μέσω του κληροδοτήματος υπάρχει στην Εθνική Τράπεζα, λογαριασμός με 40.411,40 ευρώ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr