background img
banner
banner

Τους άλλαξε την ημέρα που γιόρταζε

Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΨΥΧΡΑΜΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟ

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Βάσως Ψυχράμη, για δήμαρχος Αιγιάλειας, το βράδυ του Σαββάτου στα Μελίσσια, ήταν αρκετή για τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο, να προχωρήσει χθες το πρωί, χωρίς καν να την ενημερώσει, στην αντικατάστασή της  από αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, θέση που κατείχε από τις 5 Μαρτίου του 2017.

Ο Παναγόπουλος είχε ζητήσει την παραίτηση της Ψυχράμη, το βράδυ της Πέμπτης, κατά την συνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας, όταν η υποψήφια δήμαρχος πλέον, δεν συντάχθηκε με το σχέδιο για σύγκλιση με την ομάδα Θεοδωρακόπουλου.

Η Ψυχράμη υπενθύμισε τότε στο δήμαρχο, ποια ήταν η στάση του τέως δημάρχου προεκλογικά και πως δεν μπορεί να συνδιαλέγεται με τον “υβριστή” τους. Ο Παναγόπουλος ήταν ανένδοτος και έτσι άνοιξε ο δρόμος για το “διαζύγιο” των δύο αυτοδιοικητικών παραγόντων, που πορεύτηκαν μαζί από το Σεπτέμβριο του 2012, όταν έφυγαν από την ομάδα του τ. δημάρχου Στάθη Θεοδωρακόπουλου και κατάφεραν να κερδίσουν με μπροστάρη τον Παναγόπουλο τις εκλογές του 2014.

Η Βάσω όμως περίμενε τον Παναγόπουλο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για τη νέα θητεία και εφόσον ο δήμαρχος δήλωσε στην ομάδα ότι αποσύρεται για προσωπικούς λόγους, μόνο τότε προχώρησε στην ανακοίνωση της δικής της  υποψηφιότητας.

Το χρονικό της αντικατάστασης

Ο Παναγόπουλος, 10:25 χθες το πρωί με ανάρτηση στη Διαύγεια, ανακάλεσε την απόφαση του ορισμού της αντιδημάρχου ” καθότι ασκεί τα καθήκοντά της και τις αρμοδιότητες της με τρόπο αντιπολιτευτικό προς τη Δημοτική Αρχή, με την οποία είχε εκλεγεί, ακολουθώντας  δική της πολιτική τακτική έξω από τα όρια της χαραχθείσης πολιτικής γραμμής για την παραγωγή δημοτικού έργου” όπως αναφέρει η σχετική απόφαση που είχε υπογραφεί όμως από την Παρασκευή, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής.

Δύο λεπτά αργότερα και για τον ίδιο λόγο άλλαξε και τον αντιδήμαρχο Διακοπτού, ο οποίος είχε συνταχθεί, το προηγούμενο διάστημα, με την  ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Βάσως Ψυχράμη.

Την θέση των  δύο, πήρε λίγα λεπτά αργότερα ο Δημήτρης Φιλιππάτος, ως αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Διακοπτού, ανέλαβε επίσης και την Προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, θέση που κατείχε μέχρι χθες ο Παναγιώτης  Μαρινόπουλος.

Ο δήμαρχος έχει μείνει πλέον με 6 συμβούλους από τους 20, με τους οποίους ξεκίνησε τη θητεία του, αφού και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Στράτος Βαρδάκης, θα συνταχθεί με την υποψηφιότητα της Ψυχράμη και  είναι στα σχέδια του δημάρχου για αλλαγή. Επειδή όμως τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. τον ορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι ο δήμαρχος, η αλλαγή αυτή δε θα προχωρήσει άμεσα.

Την ομάδα των έξι που έμειναν κοντά στο δήμαρχο ( Μπούνιας, Παπαγιαννακόπουλος, Παπαχριστοπούλου, Χριστόπουλος, Κυριακόπουλος, Γιοβάς) συμπληρώνει και ο Φιλιππάτος, που αν και  έχει καταγραφεί στην ομάδα Καλογερόπουλου, αποδέχθηκε τη “διπλή” αντιδημαρχία, ακολουθώντας την τακτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα, στηρίζοντας τις προτάσεις της δημοτικής αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Θυμίζουμε ότι ο  Φιλιππάτος  ήταν αντιδήμαρχος Έργων τα 2,5 πρώτα χρόνια της θητείας Παναγόπουλου  και αντικαταστάθηκε από την Ψυχράμη.

Ψυχράμη :” Την Πέμπτη μας επαινούσε και την Παρασκευή μας άλλαζε “

Η Βάσω Ψυχράμη τώρα, που επέστρεψε χθες στα σχολικά της καθήκοντα, εμφανίστηκε απογοητευμένη, από τη στάση του Παναγόπουλου και δήλωσε τα εξής : ” Πως γίνεται την Πέμπτη το βράδυ, ο δήμαρχος να μας ευχαριστεί για το έργο μας και να βγάζει απόφαση την επομένη, που γιόρταζε, για την αντικατάστασή μας, με το σκεπτικό ότι ακολουθούμε δική μας αντιπολιτευτική τακτική.  Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και λυπάμαι γιατί στήριξα αυτόν τον άνθρωπο με όλες  μου τις δυνάμεις”.

Σύμφωνα πάντως με  πηγές από το περιβάλλον της κ. Ψυχράμη αναφέρεται ότι, “ο Παναγόπουλος δικαιολόγησε τη στάση του λέγοντας, πως η Βάσω έφυγε από την ομάδα την Πέμπτη το βράδυ και πως αν έμενε ίσως να στήριζε και την υποψηφιότητά της για το δήμο” . Όπως και να έχει τα πράγματα ξεκαθάρισαν χθες και η υποψήφια δήμαρχος ήταν προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα και τώρα πλέον μπορεί να επικεντρωθεί στην κατάρτιση του δημοτικού της ψηφοδελτίου.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του θα συνεχίσει τις προσπάθειες για σύγκλιση με την ομάδα του Στάθη Θεοδωρακόπουλου, ελπίζοντας ότι έτσι θα προκύψει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει το δήμο στις εκλογές του Μαΐου.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr