background img
banner
banner

Πίτα σε όμορφο κλίμα με ευχές και μουσικές!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ευχές, συγκίνηση, χαρά, δώρα, μουσική, απ’ όλα είχε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τής Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα βράδυ στην αίθουσα της καφετέριας «Κύβος», στην παραλία Αιγίου. Ανάλογη ήταν και η προσέλευση του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτού του τόσο σημαντικού, για την Αιγιάλεια φορέα, λίγες μέρες μάλιστα, πριν το Αίγιο γιορτάσει ξανά το ιστορικό γεγονός της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας, η αναγνώριση του οποίου, κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος, οφείλεται στις ενέργειες της Ι.Λ.Ε.Α.

Μέλη και φίλοι της, σε αυτή την εγκάρδια συνάντηση, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά και απόψεις, μέσα σε όμορφο κλίμα. Την πίτα ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μυλωνάς πλαισιωμένος κι από άλλους ιερείς, μεταφέροντας παράλληλα τις ευχές του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου που δεν κατέστη εφικτό να παραστεί. Θερμές ευχές για την νέα χρονιά, εξέφρασε η πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Α. Βάνα Μπεντεβή, η οποία, εμφανώς συγκινημένη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη των δράσεων που έχει δρομολογήσει. Παρών ήταν και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, ο οποίος επίσης ευχήθηκε τα καλύτερα στην Ι.Λ.Ε.Α., το Δ.Σ. και τα μέλη της.

Την βραδιά πλαισίωσαν μουσικά οι Βασίλης Σκανδάμης και Κατερίνα Καλογεροπούλου με άριστες επιλογές τραγουδιών και αξιόλογες ερμηνείες. Ιδιαίτερης ανταπόκρισης έτυχε η λαχειοφόρος αγορά με την κλήρωση πολλών δώρων, ενώ στο φλουρί της πίτας, αντιστοιχούσε ένα καλαίσθητο χειροποίητο γούρι.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρέστησαν ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Δημήτρης Μπούνιας, οι αντιδήμαρχοι Βάσω Ψυχράμη και Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Στράτος Βαρδάκης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Σπηλιόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, ο δημοτικός σύμβουλος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και η σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου Γιώτα Γκρέμου.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr