background img
banner
banner

Ανοιχτή επιστολή Χρήστου Γούτου για το ΤΕΙ

«ΕΠΙΔΕΙΞΑΜΕ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ – ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ – ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ»

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» και Υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Γούτος, με ανοιχτή του επιστολή προς τους Δημότες της Αιγιάλειας, αναφέρει:

«Το Αίγιο και η Αιγιάλεια, ως Δήμος, ως Αγορά, ως Κοινωνία ολόκληρη, έχουν επενδύσει, εδώ και χρόνια, στο ΤΕΙ και έχουν δώσει από κοινού επιτυχείς αγώνες γι’ αυτό.

Εδώ και πολύ καιρό, παρακολουθώ στενά τις κυβερνητικές «ραδιουργίες» για τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Πάτρας.

Πρώτος, επέλεξα να παρέμβω δημόσια (την περασμένη Κυριακή) για να πω ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι κλείνει το Τμήμα Οπτικής – Οπτομετρίας του Αιγίου, καθώς και ότι το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να εξαγνιστεί φέρνοντας, από την Πάτρα, ένα νέο Τμήμα Λογοθεραπείας.

Εντύπωση μου έκανε, ότι κανένας άλλος υποψήφιος δήμαρχος δεν έδειξε δημόσια ν’  ανησυχεί. Το αντίθετο. Κάποιοι, είχαν το πολιτικό θράσος, να μου πουν ότι «βιάστηκα κιόλας και ότι κινδυνολογώ πρόωρα»!

Σήμερα, που τελικά το Τμήμα Οπτικής κλείνει οριστικά, τί αλήθεια έχουν να πουν σε μένα, αλλά πιο πολύ στην τοπική κοινωνία και τους φορείς της;

Σήμερα, σε νέα μου παρέμβαση, είπα δημόσια ότι    τελικά  δεν έρχεται στο Αίγιο ούτε το Τμήμα Λογοθεραπείας Πάτρας.  Πάλι με αμφισβήτησαν.

Τώρα, που το ΤΕΙ Αιγίου μένει αδύναμο, μόνο με το Τμήμα  Φυσικοθεραπείας (όπως ρητά αναφέρει το προς ψήφιση Νομοσχέδιο) τι έχουν να πουν;

Υπάρχει όμως και το πολιτικο-δημοτικό σκέλος 

Όταν έλεγα δημόσια όλα τα παραπάνω, για να επιβεβαιωθώ δυσάρεστα, ο κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος με αποκαλούσε  «άπειρο, που δεν το ‘χω και δεν μπορώ να χειριστώ τα θέματα της περιοχής».

Και ήρθε η μεγάλη αποκάλυψη! 

 Ο τάχα «έμπειρος» διεκδικητής του δημαρχικού θώκου κ. Καλογερόπουλος, ενώ έχουν προηγηθεί όλα τα παραπάνω, ερωτηθείς δημοσιογραφικά  από Ραδιοφώνου, για τις αρνητικές εξελίξεις με το ΤΕΙ, απάντησε:

«Δεν έχω κάτι υπ’ όψιν μου»!

Δηλαδή, εγώ  «το παιδάκι το άπειρο» (κατ’ αυτόν) τα ήξερα όλα, έγκαιρα και με κάθε λεπτομέρεια, κάνοντας προτάσεις για να προλάβουμε τα χειρότερα και ο «έμπειρος» (ο εαυτός του, που καυχιέται για τις πολλές επαφές του) απέδειξε πως αυτές είναι καθαρά για  προεκλογικές φωτογραφήσεις, αφού  σε μέρες κρίσιμες για το ΤΕΙ της περιοχής,  πιάστηκε ανεπαρκής κα αδιάβαστος!     

 Εκτός κι αν κάνει τον ανήξερο, για να μην κακοκαρδίσει τους συνοδοιπόρους του (προεκλογικά) στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Κυβέρνηση. Όλοι, το ίδιο υπόλογοι για τη διάλυση του ΤΕΙ Αιγίου.        

 Από το να λέει «ότι είμαι εκτός πραγματικότητας», ας δει αυτός κατάματα την πραγματικότητα!

Τον καλώ να συναισθανθεί τις ευθύνες του, για δύο λόγους:

  • 1ον Γιατί ο ίδιος θεωρεί κάθε υποψήφιο δήμαρχο «θεσμικό εκφραστή», άρα είναι υποχρέωσή του.
  • 2ον Για τα όσα ΔΕΝ κατάφερε ο υποψήφιός του σήμερα κ. Χρήστος Σπηλιωτόπουλος (Βοηθός Δημάρχου για Θέματα ΤΕΙ) σε σχέση με τα όσα έλεγε και ξανάλεγε στο Δημοτικό Συμβούλιο «κουνώντας το δάκτυλο» σε πολλούς από εμάς και προσπαθώντας να πείσει…ότι αυτός και η Δημοτική Αρχή θα φέρουν την εκτόξευση του ΤΕΙ Αιγίου. Αντί αυτών βλέπουμε τον «Επιτάφιο» του ΤΕΙ.

Είναι όλοι αυτοί που θέλουν να μας πείσουν με το σύνθημα «Τώρα δουλειά για την Αιγιάλεια».

Αυτά είναι τα δείγματα της δουλειά τους!

ΠΡΟΤΕΙΝΑ

-Να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, να κληθεί  η ηγεσία του ΤΕΙ και όλοι οι βουλευτές για ν’ αναλάβουν  τις ευθύνες τους.

– Να κλεισθεί ραντεβού με τον υπουργό Παιδείας, αφού  κάποτε (το 2013) ο τ. Δήμαρχος κ. Θεοδωρακόπουλος έφθασε μέχρι τον πρωθυπουργό Σαμαρά για να σώσει το ΤΕΙ και τη ΔΥΟ Αιγίου.

Οι εκλογές έπονται

Ο κοινός αγώνας για το ΤΕΙ προηγείται


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr