background img
banner
banner

Παρεμβάσεις αλλά και προγραμματισμός έργων για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με την απαιτούμενη ιεράρχηση των αναγκών και των αιτημάτων των σχολείων συνεχίζει το έργο της η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, φροντίζοντας για το καλύτερο με βάση τα οικονομικά της δεδομένα. Από την αρχή ανάληψης της θητείας της ως το τέλος του χρόνου προχώρησε σε μία σειρά από παρεμβάσεις σε σχολικά συγκροτήματα της περιοχής, ενώ έχει καταρτίσει και σχέδιο δράσης για το 2020.

Στα πολύ σημαντικά, η πρόσληψη τριών νέων σχολικών τροχονόμων για αντίστοιχα σχολεία της Αιγιάλειας οι οποίοι βοηθούν σε μεγάλο βαθμό για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία τους. Πρόκειται για τα δύο σχολικά συγκροτήματα 9ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, καθώς και για το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η νέα ημερολογιακή χρονιά για το δημοτικό σχολείο Σελιανιτίκων. Μετά τις διακοπές ένα καινούριο προαύλιο και μια σειρά από δραστηριότητες σηματοδότησαν τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές ενέργειες στον προγραμματισμό των εκπαιδευτικών του σχολείου, με στόχευση το καλύτερο δυνατό για όλους τους μαθητές-μαθήτριες. Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν… παρούσα, καλύπτοντας το κόστος των χρωμάτων που άγγιξε τα 250 ευρώ. Στο επόμενο διάστημα σχεδιάζεται το βάψιμο και με νέα παιχνίδια.

Επίσης, η Επιτροπή επιχορήγησε τα σώματα καλοριφέρ στο Νηπιαγωγείο Νικολεΐκων, ενώ ενέκρινε έκτακτη χρηματοδότηση για την καλύτερη λειτουργία του νέου τμήματος (3ο πρωινό) στο Νηπιαγωγείο Αβύθου. Συγκεκριμένα, μερίμνησε για την αγορά παιχνιδιών και την τοποθέτηση κλιματιστικού. Ακόμη, προχώρησε στην αγορά αλεξικέραυνου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου που είχε χαθεί λόγω κλοπής.

Συντήρηση για να προλαμβάνεται η φθορά

΄΄Περισσότερα έργα και πιο ουσιώδη πρόκειται να εκτελεστούν σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία το επόμενο διάστημα. Ήδη έχουμε προχωρήσει σε έναν προγραμματισμό δράσης που στόχο έχει την αποκατάσταση φθορών, δεδομένου ότι στον δήμο μας έχουμε και παλιά σχολεία αλλά και νεότερα, ενώ στοχεύουμε να κάνουμε παρεμβάσεις συντήρησης σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μην έχουμε ζημιές που και μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα και θα κοστίσουν παραπάνω΄΄, επισήμανε στo protionline.gr η πρόεδρος της Επιτροπής και μέλος της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Γιώτα Γκρέμου.

΄΄Οι αποφάσεις΄΄, όπως είπε, ΄΄λαμβάνονται από τα μέλη της Επιτροπής και η συνεργασία μας είναι πολύ καλή αφού έχουμε ως κοινό στόχο τη βελτίωση των σχολικών υποδομών του δήμου μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την εκπαιδευτική διαδικασία΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr