background img
banner
banner

Εξοπλισμός φορητών ηλεκτρονικών συσκευών

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ

Πρόσθετες διευκρινίσεις προς τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης σχετικά με την υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, δόθηκαν χθες κατόπιν ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου Παιδείας. Η Διεύθυνση Π.Ε. Αχαΐας προέβη σε καταγραφή του αριθμού φορητών συσκευών που αντιστοιχεί να λάβει κάθε σχολική μονάδα.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω η προμήθεια των φορητών συσκευών λάπτοπ/ τάμπλετ θα γίνει ως εξής:

Οι σχολικές μονάδες θα λάβουν αριθμό φορητών συσκευών σε σχέση με τον αριθμό των ενεργών μαθητών της σχολικής μονάδας και τον αριθμό των διαθέσιμων φορητών συσκευών, που έχουν καταχωρήσει στο myschool για την ΕξΑΕ, καθώς η προμήθεια θα συσχετιστεί με τον αριθμό των ήδη διαθέσιμων συσκευών, σύμφωνα με τα παρακάτω:

Η προμήθεια αφορά όλα τα είδη δημόσιων σχολικών μονάδων γενικής και ειδικής αγωγής, χωρίς εξαιρέσεις.

Με αναλογία μια (1) φορητή συσκευή ανά πενήντα μαθητές (1/50), αφαιρουμένων όσων φορητών συσκευών διαθέτει ήδη η σχολική μονάδα με κάμερα και μικρόφωνο και έχουν δηλωθεί στο myschool βάσει προηγούμενης εγκυκλίου. Τουλάχιστον μια (1) συσκευή θα χορηγηθεί σε κάθε σχολική μονάδα ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών.

Η Διεύθυνση Π.Ε. Αχαΐας, λόγω πίεσης χρόνου, προέβη σε καταγραφή του αριθμού φορητών συσκευών που αντιστοιχεί να λάβει κάθε σχολική μονάδα, σύμφωνα με τις ανωτέρω οδηγίες του ΥΠΑΙΘ, και απέστειλε στις σχολικές μονάδες πίνακα, προκειμένου οι διευθυντές των σχολικών μονάδων να προβούν σε διορθώσεις σε περίπτωση που εντοπίσουν λάθη για τη σχολική τους μονάδα.

Σε περίπτωση εντοπισμού αναντιστοιχίας μεταξύ των οδηγιών – κριτηρίων που τέθηκαν από το ΥΠΑΙΘ και της κατανομής που έκανε η υπηρεσία και μόνο σε τέτοια περίπτωση, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων απέστειλαν απαντητικό email στην Διεύθυνση στο οποίο να επισημαίνεται το λάθος και η διόρθωση που προτείνουν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr