background img
banner
banner

Κατατέθηκε η πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου

ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2.380.800 ΕΥΡΩ

Τη μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου ενέκρινε προ ημερών το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας και εν συνεχεία υπεβλήθη η πρόταση/ αίτηση για χρηματοδότηση του πολύ σημαντικού έργου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίησή του, αντιστοιχεί σε 2.380.800€ και πρόκειται να χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Συγκεκριμένα, η πρόταση κατατέθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «Δράση 4.c.1.1-a.3: Επενδύσεις σε δημόσιες υποδομές για ενεργειακή αναβάθμιση και την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» του Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του ΕΣΠΑ 2014-2020».

Η δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» απευθύνεται στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού της Περιφέρειας και αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των ενεργοβόρων δημοσίων κτιρίων καθώς και την αξιοποίηση του δυναμικού εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτιριακό τομέα, με τα κτίρια του Δημόσιου Τομέα να αποτελούν παράδειγμα για την κινητοποίηση όλης της οικονομίας.

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της δράσης αφορούν στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημοσίων κτιρίων με παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης ΑΠΕ στις υποδομές του δημόσιου τομέα.

Σημαντικό  και αναγκαίο έργο

΄΄Δεδομένης της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας του δήμου Αιγιαλείας αλλά και την επιτακτική ανάγκη για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος ΕΠΑΛ ώστε να βελτιωθούν οι εσωτερικές συνθήκες άνεσης και το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του, αλλά να μειωθεί και το λειτουργικό κόστος, η υποβολή πρότασης προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα», κρίθηκε εξαιρετικά σημαντική από τον δήμο Αιγιαλείας΄΄, επισήμανε στo protionline.gr η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr