background img
banner
banner

Πρωταθλητής ο Παναιγιάλειος και με τη… βούλα

ΣΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΟ …ΛΑΧΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΥ ΕΠΣΑ

Κι ο κλήρος έπεσε στον Ατρόμητο Π., που ήταν ο τυχερός από τα συνολικά 8 σωματεία που δια μέσου λοταρίας, διεκδίκησαν τον άτυπο τίτλο του κυπελλούχου ΕΠΣ Αχαΐας, για την περίοδο 2019-20.

Ο Ατρόμητος που μετά την απόφαση της ΕΠΟ να διακοπούν τα πρωταθλήματα και να οριστεί πρωταθλήτρια η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογία, αντέδρασε έντονα, ειρωνεύτηκε τον πρωταθλητή Παναιγιάλειο, αφού ήθελε να κριθεί ο τίτλος και η άνοδος στα γήπεδα, με τα play off που ποτέ δεν έγιναν.

Τώρα που η ομάδα των Ζαρουχλεΐκων «έκλεψε» στη διαδικασία της κλήρωσης το κύπελλο από τις υπόλοιπες 7, χωρίς να ιδρώσει και να ματώσει στους αγωνιστικούς χώρους, είναι σε θέση να δεχτεί δριμύ κατηγορώ από τους χαμένους; Δηλαδή τι θα γινόταν αν ο Παναιγιάλειος κατακτούσε το πρωτάθλημα με κλήρωση κι όχι με την ανωτερότητά του;

Ο Ατρόμητος λοιπόν θα είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ένωση του νομού μας στον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας, για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Επικυρώθηκαν οι πρωταθλητές των κατηγοριών ΕΠΣΑ

Έχοντας πάρει τις τελικές της αποφάσεις η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΑ για τις βαθμολογίες των τοπικών πρωταθλημάτων από τις 14 Μάη, πάντα με γνώμονα τις οδηγίες της ΕΠΟ, τις επισημοποίησε χθες με αφορμή την κλήρωση κυπέλλου.

Από την Α΄ κατηγορία πρωταθλητής είναι ο Παναιγιάλειος, που κερδίζει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, από την Β΄ κατηγορία πρωταθλητές στους ομίλους είναι η Δόξα Νιφορεΐκων από τον 1ο και η Αναγέννηση Ψαθοπύργου από τον 2ο . Από την Γ΄ κατηγορία πρωταθλήτρια είναι η Φλόγα Κάτω Καστριτσίου.

Τα περαιτέρω που θα έχουν σχέση με τις λοιπές ανόδους σωματείων, θα περιμένουν μέχρι να βγουν οι αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της Γ΄ Εθνικής, καθώς και από τον σχηματισμό της νέας προκήρυξης πρωταθλήματος από την ΕΠΣΑ.

Σχετικά με την επικύρωση των βαθμολογιών, με ανακοίνωσή της η Ένωση του νομού μας αναφέρει:

«ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.
Η Ε.Ε. της ΕΠΣ Αχαΐας στην συνεδρίασή της στις 14-5-2020 επικύρωσε τις βαθμολογίες και την τελική κατάταξη των σωματείων όλων των Κατηγοριών (Α’, Β’, Γ’) της περιόδου 2019-2020, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της ΕΠΟ, καθώς και τις διατάξεις της UEFA.
Λήφθηκαν υπόψη η ήδη διαμορφωθείσα ειδική βαθμολογία στην Α΄ Κατηγορία (β’ φάση), καθώς και οι ήδη διαμορφωθείσες βαθμολογίες σε Β’ και Γ’ Κατηγορία, που προέκυψαν την χρονική στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι βαθμολογίες αυτές λογίζονται ως ΤΕΛΙΚΕΣ βαθμολογίες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της ΕΠΟ, του ΚΑΠ και της UEFA.
Κατόπιν τούτου πρωταθλήτρια ομάδα για την περίοδο 2019-2020 ανακηρύσσετε το σωματείο ΠΑΝΑΓΙΑΛΕΙΟΣ Γ.Σ., το οποίο προβιβάζεται στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.»

Δημητρίου: «Άνοδος οι «8», σίγουροι κάποιοι υποβιβασμοί»

Για τη νέα Γ΄ Εθνική μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθήνας, μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων, Παναγιώτης Δημητρίου. Υπογράμμισε πως όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δικαιότερο είναι να ανέλθουν και οι 8 πρωταθλητές στην Football League, καθώς επίσης είναι αδύνατο να διατηρηθούν στους ομίλους χωρίς υποβιβασμό, όλες οι ομάδες.

Αναλυτικά: «Έχουμε πάρει μια απόφαση λόγω των γεγονότων με τον κορoνοϊό. Δεν είναι δυνατόν να παιχθούν μπαράζ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ανέβουν και οι οκτώ πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Μπορεί να πέσει στο τραπέζι η πρόταση του να γίνουν τα μπαράζ το Σεπτέμβριο, όμως δεν νομίζω να υποστηρικτεί. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε τις οκτώ ομάδες, ότι πρέπει να ανέβουν στην Φούτμπολ Λιγκ. Άλλο αν οι «8» κάνουν άλλες κινήσεις για να ανέβουν δύο κατηγορίες. Πρέπει να ανέβουν χωρίς μπαράζ και να το δεχτεί η Φούτμπολ Λιγκ. Είναι υποχρεωμένοι αντί για τέσσερις ομάδες που θα ανέβαιναν, να δεχτεί και τους οκτώ. Δεν έχει άλλη επιλογή».
Όσο για το μέλλον; «Υπάρχουν 2-3 προτάσεις που θα τις καταθέσουμε. Εξετάζουμε τις όλες παραμέτρους. Να βγάλουμε την σωστή απόφαση για τις ομάδες. Το να σωθούν όλοι δεν νομίζω να γίνει, δεν το θεωρώ σωστό. Μέχρι το τέλος του μήνα, θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη Γ’ Εθνική».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr