background img
banner
banner

Σε αναζήτηση κονδυλίων για την πτέρυγα της Ι.Μ. Ταξιαρχών η Ιερά Μητρόπολη | ΦΩΤΟ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Θετικό πρόσημο είχε η επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στο Επισκοπείο Αιγίου εκεί όπου τον ανέμενε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος. Αντικείμενο συζήτησής τους κατά κύριο λόγο, ήταν η ανακαίνιση του υπολοίπου της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας καθώς και του Καθολικού και του Πύργου αυτής.

Είχε προηγηθεί επιστολή του Μητροπολίτη προς τον υπουργό, αλλά και η πρόσκλησή του να τον επισκεφθεί επ’ ευκαιρία του ότι παρέστη στα εγκαίνια της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, με τον υπουργό να αποδέχεται την πρόσκληση με χαρά, από τη στιγμή μάλιστα που τον συνδέει γνωριμία με τον τοπικό Ποιμενάρχη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπείο ενώ τον κ. Καραμανλή συνόδευσαν εκλεκτοί συνεργάτες του. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλως ιδιαιτέρως τον υπουργό για το ενδιαφέρον του και την πολύτιμη συμβολή τού ιδίου προσωπικώς στο έργο που σχεδιάζεται από την Ιερά Μητρόπολη να υλοποιηθεί στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών.

2,3 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός βάσει μελέτης

Στόχος της Ιεράς Μητροπόλεως είναι να υπάρξει μέριμνα ώστε να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτηθεί. Βάσει μελέτης, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2,3 εκατ. ευρώ. Το έργο ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια αυτού που εκτελέστηκε από το 2001 ως το 2010 προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ και αφορούσε την ανακαίνιση πτέρυγας της μονής.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία, τόνισε ότι σέβεται και τιμά την Εκκλησία και τον διαβεβαίωσε ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν από την πλευρά του υπουργείου του για την αποπεράτωση και ολοκλήρωση της ανακαινίσεως της Ιεράς Μονής των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Ο Μητροπολίτης και ο υπουργός είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα και θέματα της πολιτικής και εκκλησιαστικής επικαιρότητος. Τέλος, ο τοπικός Ποιμενάρχης προσέφερε στον υπουργό εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής, Πολιούχου του Αιγίου, ως ευλογία και ενθύμηση της επισκέψεώς του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr