background img
banner
banner

Η «Ποιοτική Αιγιάλεια» συσπειρώνει τα στελέχη της

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΜΕ ΜΕΤΡΑ COVID-19

Έχοντας κλείσει ένα χρόνο στα δημοτικά έδρανα του Δ.Σ. Αιγιαλείας, η νεοσύστατη παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» με επικεφαλής την Βασιλική Ψυχράμη, δείχνει αποφασισμένη και δυνατή να συνεχίσει την αυτοδιοικητική της πορεία με συνθήματα τον καθαρό λόγο και την σταθερή στάση σε αρχές και αξίες.

Μάλιστα, η αποχώρηση του δημοτικού συμβούλου Στράτου Βαρδάκη από τις τάξεις της, φαίνεται πως λειτούργησε συσπειρωτικά, έτσι η αρχή ενός κύκλου συναντήσεων των στελεχών της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή 30 περίπου ατόμων.

Στη συνάντηση αυτή η επικεφαλής της παράταξης, Βασιλική Ψυχράμη, προέβη σε έναν απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής παράταξης για τον ένα χρόνο που πέρασε, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής. Εκτέθηκαν αναλυτικά και με χρονολογική σειρά οι ενέργειες της δημοτικής παράταξης, ο απολογισμός της εννέα μηνών συνεργασίας με την παράταξη του δημάρχου, καθώς και οι λόγοι που οδήγησαν στη διακοπή της συνεργασίας αυτής και στην παραίτηση της ιδίας και των στελεχών της Ποιοτικής Αιγιάλειας από τις θέσεις ευθύνης που κατείχαν.

Βολές στον δήμαρχο για «φρούδες υποσχέσεις»

Στη συζήτηση τονίστηκε, από όσους πήραν το λόγο, «η πολιτική αναξιοπιστία του κ. Καλογερόπουλου και η συνεπακόλουθη αδυναμία του για πραγματική συναίνεση και συναπόφαση, πράγμα που αποτελεί θεμέλιο λίθο της απλής αναλογικής. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχει χάσει την εμπιστοσύνη του 70% του σώματος του δημοτικού συμβουλίου.»
Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο δήμαρχος στον απολογισμό του, ένα χρόνο μετά, περιορίστηκε στις εξαγγελίες για την διεκπεραίωση έργων προηγούμενων δημάρχων και κανένα όραμα της παράταξής του δεν έχει διαφανεί ως τώρα.

«Τα μεγάλα προεκλογικά του λόγια για την δήθεν εμπειρία του, οι τότε διαβεβαιώσεις του ότι είχε τη λύση για τα απορρίμματα, απεδείχθησαν κενά περιεχομένου . Μόνος στόχος του ήταν η κατάληψη της εξουσίας με φρούδες υποσχέσεις. Συνέχισε τη μεταφορά των απορριμμάτων που είχε ξεκινήσει ο προηγούμενος δήμαρχος , με μόνη διαφορά ότι τα “βουνά των απορριμμάτων” στοιβάζονται τώρα στο σταθμό μεταφόρτωσης της Τέμενης. Με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθεί να διοικήσει και αποφεύγει τις δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, επειδή δεν έχει πλειοψηφία» τόνισαν μέλη της παράταξης που έδωσαν το παρών στη συνάντηση.

Ψυχράμη:«Η δημοτική αρχή ψάχνει επιλήσμονες συνοδοιπόρους»

Με τη σειρά της η επικεφαλής δεν άφησε αναπάντητα όσα έχουν ακουστεί κατά καιρούς για τις θέσεις ευθύνης, αλλά και για το πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να διέπει όσους ασχολούνται με τα δημοτικά, τονίζοντας τα εξής:

“Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας με εποικοδομητικές και επωφελείς για τους δημότες προτάσεις και συνεργασίες . Κι αυτό, γιατί πάγια αντίληψή μας είναι ότι η σύγχρονη κοινωνία έχει ανάγκη από συναίνεση στα καίρια ζητήματα που την απασχολούν. Μόνο έτσι θα παραχθεί ουσιαστικό έργο.

Και δεν χρειαζόμαστε “θέσεις “ για το σκοπό αυτό. Τις θέσεις ας τις κρατήσει η δημοτική αρχή ως δέλεαρ για μοναχούς και επιλήσμονες συνοδοιπόρους, που εναγωνίως ψάχνει να βρει. Για όλους μας πρέπει να πρυτανεύσει το πνεύμα της λογικής και της συνεργασίας και όχι “του ενός ανδρός η αρχή“, αντίληψη του ξεπερασμένου παλαιοκομματικού συστήματος που πολλά δεινά επέφερε. Πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε – και ως δημοτικές παρατάξεις και ως κοινωνία- για να διεκδικήσουμε για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του αυτό που μας αξίζει.”

Μετά το πέρας της διαλογικής συζήτησης ορίστηκε συντονιστική επιτροπή, η οποία θα συνεδριάζει τακτικά ,θα επεξεργάζεται τα θέματα και θα εισηγείται προτάσεις προς την ολομέλεια της παράταξης.

Δηλαδή, θα ακολουθήσουν άμεσα και άλλες συναντήσεις με τη συμμετοχή στελεχών και φίλων της παράταξης, καθώς τα μέτρα πρόληψης κατά του covid 19 επιβάλλουν συγκεκριμένο πρωτόκολλο, βάσει του οποίου τηρούνται ενδεδειγμένες αποστάσεις μεταξύ των ατόμων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr