background img
banner
banner

Κατάληψη σε έξι σχολεία της Αιγιάλειας… | ΦΩΤΟ

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ COVID

Δύο ακόμη σχολεία της Αιγιάλειας μπήκαν στον «χορό» των καταλήψεων ανεβάζοντας τον αριθμό σε έξι. Πρόκειται για το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, οι μαθητές των οποίων αποφάσισαν το πρωί της Τρίτης 22/9 να βάλουν «λουκέτο» στα σχολεία τους θέτοντας μία σειρά από αιτήματα που είτε σχετίζονται με τις υποδομές των σχολείων τους είτε με τα μέτρα για τον covid.

Έτσι συνεχίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου, στο 4ο Γυμνάσιο Αιγίου καθώς και στο σχολικό συγκρότημα Γυμνάσιο και Λύκειο Αιγείρας. Με τίτλο «αιτήματα και παράπονα», οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ ανάρτησαν έξω από το σχολείο τους το διεκδικητικό τους πλαίσιο, που αναφέρει τα εξής: ΄΄1) Θεωρούμε απαραίτητη την μείωση στον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, υπάρχουν τάξεις με περισσότερους από 25 μαθητές, πράγμα ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο για την κοινή υγεία. 2) Σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, μας μεταχειρίζονται σαν πειραματόζωα αφού υπάρχει απουσία σταθερής εξεταστέας ύλης και συστήματος πανελληνίων. 3) Απαγορεύσατε τη διεξαγωγή σχολικών αγώνων την ίδια στιγμή που γίνεται προσπάθεια να επανέλθει ένα μέρος του κόσμου στα γήπεδα και την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει κανονικά τα τοπικά πρωταθλήματα. (Τα σχολικά πρωταθλήματα μπορούν να δώσουν μόρια στους μαθητές σε περίπτωση που κατακτήσουν κάποια αξιόλογη θέση). 4) Τα σύνορα παρέμειναν ανοιχτά για τον τουρισμό της χώρας με αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων, ενώ στα σχολεία έχουν απαγορευτεί όλα τα είδη των εκδρομών. 5) Υπάρχει απουσία βασικών ειδών υγιεινής, πρόβλημα που υπάρχει χρόνια και δεν επιδιορθώνεται. 6) Ο δρόμος προς το σχολείο είναι τραγικά κατασκευασμένος και παρατημένος εδώ και χρόνια, τον χειμώνα όταν βρέχει είναι σχεδόν αδύνατο να τον διασχίσουν οι μαθητές. 7) Τοποθετήθηκε ως μάθημα επιλογής το cheerleading, για το οποίο υπάρχουν ελάχιστοι ενδιαφερόμενοι και αφαιρέθηκαν τα εικαστικά για τα οποία πολλοί μαθητές, ενδιαφέρονται και έχουν ταλέντο που θέλουν να εξελίξουν΄΄.

Και καταλήγουν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ: ΄΄Ελπίζουμε διοίκηση, καθηγητές και γονείς να σταθούν δίπλα μας καθώς αυτά που ζητάμε είναι άκρως λογικά!΄΄.

Επίσης, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου, ζητούν: ΄΄1) Ολιγομελή τμήματα, 2) Αύξηση ωρών στις καθαρίστριες από 3ωρες σε 6ωρες, 3) Αντιμετώπιση έλλειψης καθηγητών, 4) Αντιμετώπιση έλλειψης τουαλετών, 5) Προαιρετική χρήση μάσκας στα διαλείμματα΄΄.

Εν τω μεταξύ, την αντίδραση γονιών αλλά και αιρετών έχει προκαλέσει η κατάσταση στα σχολεία, εκφράζοντας φόβους ότι μπορεί ο συγχρωτισμός που δημιουργείται και η παραμονή των παιδιών χωρίς μάσκα μέσα στα σχολεία κατά την κατάληψη, μπορεί να προκαλέσει αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Γονείς αλλά και αιρετοί αντιδρούν…

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα μετέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, θεωρώντας τις καταλήψεις ως τεράστιο πρόβλημα με μεγάλες κοινωνικές προεκτάσεις. Όπως είπε, ΄΄δεν μπορεί το κράτος να μην επιλαμβάνεται της κατάστασης αυτής που πλέον είναι ανεξέλεγκτη. Αν μία ομάδα μαθητών δεν επιθυμεί να κάνει μάθημα ή διαμαρτύρεται για τη χρήση μάσκας, να βγει από το σχολείο, να πάρει απουσίες και να αφήσει αυτούς που το επιθυμούν να κάνουν μάθημα΄΄. Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας παρατήρησε ακόμη πως ΄΄θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει Εισαγγελέας. Διότι δεν είναι δυνατόν να αφήνουν τα σχολεία σε αυτή την κατάσταση, να μην πειράζουν τους μαθητές που δρουν ανεξέλεγκτα και να βεβαιώνουν πρόστιμα στους πολίτες έξω χωρίς μάσκα ή σε επαγγελματίες που δεν τηρούν τις αποστάσεις στις επιχειρήσεις τους. Μιλάμε για δύο μέτρα και δύο σταθμά και ένα κράτος που φάσκει και αντιφάσκει΄΄…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr