background img
banner
banner

Συνετίζονται οι κάτοικοι, λιγοστές παραβάσεις

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 39.398 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν μόλις 200 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Από αυτά μόλις 11 βεβαιώθηκαν στη Δυτική Ελλάδα. Είναι εμφανές από τα νούμερα ότι ο αριθμός των παραβάσεων βαίνει μειούμενος γεγονός που φανερώνει πως η πλειοψηφία του κόσμου έχει συνετιστεί με τα μέτρα. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν προχθές και αφορούσαν κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα για υπεράριθμους πελάτες στα Ιόνια Νησιά, ήταν μόλις 6 πανελλαδικά.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 621 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 56 άτομα. Εκείνο που παρατηρεί κάποιος από τα στατιστικά στοιχεία είναι ότι η Δυτική Ελλάδα δεν παρουσιάζει παραβατικότητα στον συγκεκριμένο τομέα με μόλις 11 παραβάσεις, τη στιγμή που στην Κεντρική Μακεδονία την ίδια ημέρα βεβαιώθηκαν 42 παραβάσεις. Η Αστυνομία πάντως ξεκαθαρίζει πως οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr