background img
banner
banner

Επί… ξύλου κρεμάμενη η Φιλαρμονική

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΓΙΑ «ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ» ΤΗΣ

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις της Φιλαρμονικής Αιγίου για τον τρόπο αντιμετώπισής της από τη δημοτική αρχή, τη στιγμή που υπάρχει σε εκκρεμότητα η υλοποίηση της απόφασης προηγούμενης διοίκησης του Νομικού Προσώπου του δήμου σχετικά με την ένταξη του ιστορικού συλλόγου του Αιγίου, στην προστασία και επίβλεψή του. Λόγω των γενικότερων συνθηκών, η συνέχιση λειτουργίας της «Ευτέρπης» στα 130 και πλέον χρόνια ζωής της, κρίνεται αβέβαιη…

Σχετική νύξη έκανε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, κατηγορώντας μάλιστα τον δήμαρχο ότι με τη στάση του έχει απαξιώσει τον ιστορικό σύλλογο, που έχει προσφέρει τόσα στον πολιτισμό και τις εκδηλώσεις της περιοχής για τόσες δεκαετίες. Σύμφωνα με τον κ. Γούτο, παρά το αίτημα των υπεύθυνων της Φιλαρμονικής για συνάντηση με τον κ. Καλογερόπουλο εδώ και πάνω από ένα χρόνο, δεν έχει ανταποκριθεί.

Τους προβληματίζει η στάση της δημοτικής αρχής

Το γεγονός ανέφερε, μιλώντας στo protionline.gr, ο πρόεδρος και μαέστρος της Λεωνίδας Χαραλαμπόπουλος, τονίζοντας πως είχε ζητήσει ραντεβού με τον δήμαρχο τον Οκτώβριο του 2019, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 ενημερώθηκε από τη γραμματέα του πως το έχει υπόψη του, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ειδοποιηθεί. ΄΄Η στάση αυτή του δημάρχου, μας δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο επιθυμεί να στηρίξει το έργο του ιστορικού συλλόγου μας. Όμως δεν πρέπει να λησμονεί πως έχουμε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία» επί προεδρίας Περικλή Παπαγιαννακόπουλου για ένταξη της Φιλαρμονικής στην προστασία και επίβλεψή του. Μάλιστα, η απόφαση δεν είχε ληφθεί τυχαία, αφού στηριζόταν στη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας του δήμου ότι δύναται να πραγματοποιηθεί΄΄, ανέφερε ο κ. Χαραλαμπόπουλος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην προσφορά της Φιλαρμονικής, ως του παλαιότερου πολιτιστικού σωματείου του Αιγίου, στην τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό, λέγοντας: ΄΄Εμείς είμαστε παρόντες σε κάθε τελετή του δήμου, σε κάθε γιορτή, για τόσες δεκαετίες. Συντηρούμε ένα μεγάλο κτίριο και καταβάλουμε κάθε μήνα 90 ευρώ για δημοτικά τέλη στον δήμο και 700 ευρώ τον χρόνο για νερό. Δεν μπορεί να μην γίνεται δεκτό το αίτημά μας να μας ακούσει ο δήμαρχος όπως δεν διανοούμεθα να μην υπάρχει η Φιλαρμονική στο Αίγιο. Όμως κάτι τέτοιο είναι ορατό. Από τη στιγμή που έχει παύσει και κάθε δραστηριότητα λόγω του κορωνοϊού, είναι πολύ δύσκολο να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr