background img
banner
banner

Ακόμα ένας παλαίμαχος στη διοίκηση της Α.Ε. Αιγίου

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ

Μέλος της διοίκησης της ΑΕ Αιγίου ο Κώστας Κωστόπουλος, είναι κι αυτός ένας από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που την αποτελούν, αφού στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στο Αιγιώτικο σωματείο, καθώς επίσης στον ΑΟ Δαφνών και τον ΑΟ Διακοπτού. Το κοινό χαρακτηριστικό με τις ομάδες που υπηρέτησε ο Κωστόπουλος είναι ότι και οι τρεις έπαψαν να λειτουργούν, με την διαφορά ότι η ιστορική ΑΕ Αιγίου, επέστρεψε δυναμικά την σεζόν 2019 -2020, κερδίζοντας με την επιστροφή της και κατηγορία.

Γεννημένος το 1974 ο Κώστας Κωστόπουλος αν και ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, είχε αρκετά έντονα συναισθήματα στην ποδοσφαιρική του διαδρομή, ζώντας χαρές, αγωνίες, λύπες, ανόδους και υποβιβασμούς. Είναι οι έντονες συγκινήσεις που αποτελούν βασικό συστατικό στην ομορφιά του ποδοσφαίρου, την οποία πλέον υπηρετεί από την θέση του γενικού γραμματέα, της ομάδας της καρδιάς του, της γειτονιάς του, των φίλων του.

Αδικία να απουσιάζει από τα τοπικά πρωταθλήματα ένα ιστορικό σωματείο όπως η ΑΕ Αιγίου

Με την διοίκηση της ΑΕ Αιγίου να κινείται με σχέδιο να επιστρέψει η ομάδα του Συνοικισμού στο δρόμο της δόξας, ο Κώστας Κωστόπουλος μιλά για την απόφασή του να συμπεριληφθεί στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΑΕ Αιγίου: «Όπως γνωρίζετε η αθλητική Ένωση Αιγίου αποτελεί το πιο ιστορικό σωματείο της περιοχής μετά τον Παναιγιάλειο. Ένα τόσο ιστορικό σωματείο ήταν άδικο να λείπει από τα τοπικά πρωταθλήματα. Επίσης με τα περισσότερα παιδιά που αγωνιστήκαμε στην ΑΕ Αιγίου μας συνδέει στενή φιλία πολλών χρόνων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είμαι πατέρας δύο παιδιών και αντιλαμβανόμενος πόσο μεγάλη σημασία έχει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στη ζωή των νέων ανθρώπων σήμερα, με έκαναν να πάρω την απόφαση να ασχοληθώ με τα διοικητικά του ιστορικού συλλόγου του Συνοικισμού.»

Διοικητική σταθερότητα και η αγάπη των παικτών έφεραν την άνοδο

Δεν είναι λίγο με την πρώτη σου παρουσία στην Γ΄ ερασιτεχνική κατηγορία να κερδίζεις την άνοδο στην Β΄ κατηγορία. Στους παράγοντες που συνετέλεσαν σ’ αυτή την επιτυχία, στέκεται ο γενικός γραμματέας της ΑΕ Αιγίου.

«Μετά από πολλά χρόνια πέρυσι η Αιγίου συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας Με τη βοήθεια παλιών παικτών της ομάδας οι οποίοι έσπευσαν να μας βοηθήσουν αλλά και νεότερων που εντάχθηκαν στην ομάδα καταφέραμε να κερδίσουμε την άνοδο στη β κατηγορία. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία έπαιξε και η διοικητική σταθερότητα που διακρίνει το σύλλογο.»

Δύσκολος ο φετινός ρόλος της ΑΕ Αιγίου στην Β΄ κατηγορία

Στα πρώτα αγωνιστικά βήματα της ΑΕ Αιγίου στην Β΄ κατηγορία πριν σημάνει η διακοπή του πρωταθλήματος, ο Κώστας Κωστόπουλος είδε την ομάδα του να στέκεται αντιμέτωπη απέναντι από καλές ομάδες.

«Η Β΄ κατηγορία στην οποία συμμετέχουμε φέτος είναι μία κατηγορία η οποία διακρίνεται από ποιότητα και ανταγωνιστικότητα. Είναι μία κατηγορία με ιδιαίτερα καλές και δυνατές ομάδες. Δύσκολος ο ρόλος ο δικός μας αφού είμαστε μία ομάδα με ιδιαίτερα νέους ποδοσφαιριστές με καθαρό στόχο την άνετη παραμονή στην κατηγορία.»

Επανεκκίνηση μόνο με την αυστηρή τήρηση υγείας

Δεν είναι λίγοι αυτοί οι εκπρόσωποι σωματείων που δηλώνουν κουρασμένοι και απελπισμένοι και φοβούνται τα νέα προβλήματα που μπορεί να φέρει τυχόν επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, τα έξοδα για τα τεστ, την δύσκολη επανένταξη των ποδοσφαιριστών, καθώς και τις αλλαγές που μπορεί να προκύψουν στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων.

Οι γνώμες διχάζονται για το αν πρέπει ή όχι να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα και, για τον Κώστα Κωστόπουλο προέχει η αυστηρότητα στο υγειονομικό πρωτόκολλο.
«Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα έχουν διακοπεί λόγω της πανδημίας. Ασφαλώς και προτεραιότητα έχει η υγεία του κοινωνικού συνόλου και των αθλητών. Υπό το πρίσμα αυτό θα μπορούσαν τα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν πάλι εάν τηρείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο και δεν μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των αθλητών.»

Η άνοδος της τελευταίας στιγμής και η υποχρέωση κάλυψης του χαμένου εδάφους

Μετά από κάποιες απουσίες στις δηλώσεις συμμετοχής, προέκυψε και η άνοδος της ΑΕ Αιγίου στην Β΄ κατηγορία. Η Αιγιώτικη ομάδα ήταν ανέτοιμη, αφού δεν είχε ανάλογα προετοιμαστεί, για να καλύψει τις αγωνιστικές απαιτήσεις και τις άλλες ανάγκες της μεγαλύτερης κατηγορίας με τον κ. Κωστόπουλο να τονίζει σχετικά:

«Η χρονιά ξεκίνησε δύσκολα σε αγωνιστικό επίπεδο για τη νεοφώτιστη ομάδα μας μιας και κυρίως αποτελείται από πολύ νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν την εμπειρία της κατηγορίας στην οποία αγωνιζόμαστε φέτος. Παρόλα αυτά με την προσπάθεια που γίνεται στις προπονήσεις και με την προσθήκη κάποιων πιο έμπειρων παιδιών που ήρθαν μπορούμε να βλέπουμε τη συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

Το σύγχρονο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο απαιτεί χώρους άθλησης και στήριξη από την πολιτεία

Τις εντολές και τους κανόνες που θα πρέπει κανείς να ακολουθεί στα μικρά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και από πού θα πρέπει να στηρίζεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μιλά ο διοικητικός παράγοντας της Α.Ε. Αιγίου.

«Ο σύγχρονος τρόπος ζωής των νέων παιδιών στην προεφηβική και εφηβική ηλικία κυρίως κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για χώρους και τρόπους άθλησης. Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα πρέπει να στηριχθεί από όσους εμπλεκόμαστε σε αυτόν αλλά και από την Πολιτεία. Ο καθένας από το πόστο του θα πρέπει να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία όλων των ερασιτεχνικών σωματείων όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων.»

Παραγωγές βιολογικών προϊόντων

Τελειομανής ο Κώστας Κωστόπουλος με ότι αποφασίζει να ασχοληθεί. Το ίδιο ισχύει και στις αγροτικές επαγγελματικές του δραστηριότητες.
«Σε επαγγελματικό επίπεδο ασχολούμαι αποκλειστικά με τη γεωργία. Ασχολούμαι με την καλλιέργεια Κορινθιακής σταφίδας και την παραγωγή ελαιόλαδου. Και στα δύο προϊόντα η παραγωγή και η δραστηριότητα είναι αποκλειστικά βιολογική.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr