background img
banner
banner

Καταστροφές από τη μανία του βοριά…

«ΚΟΠΗΚΕ» Ο ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΓΕΛΙΩΤΙΚΩΝ – ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΕΜΕΝΗΣ

Εκτεταμένες ζημιές σε παραλιακούς δρόμους δύο κοινοτήτων προκάλεσε ο δυνατός βοριάς που έπνεε στην περιοχή την Παρασκευή. Διγελιώτικα και Βαλιμίτικα «μετρούν» νέες πληγές με τα κύματα να κατατρώγουν παραλιακούς δρόμους, κόβοντάς τους στη μέση και καθιστώντας τους απροσπέλαστους. Αυτοψία στα σημεία που «χτυπήθηκαν» πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Θέματα Βασίλης Χριστόπουλος, συζητώντας για τα προβλήματα με τους δύο προέδρους Ηλία Δημητρίου και Κωνσταντίνο Δημακόπουλο αντίστοιχα.

Ζημιά άνευ προηγουμένου σημειώθηκε στα Διγελιώτικα και στη δεξιά πλευρά αλλά κυρίως στην αριστερή κατά την κάθοδο του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στην παραλία. Ο δρόμος έσπασε και η άσφαλτος υποχώρησε καθώς το κύμα «έσκαψε» τα αδρανή υλικά που βρίσκονταν από κάτω και όπως ανέφερε στo protionline.gr ο κ. Δημητρίου, από θαύμα δεν περνούσε κάποιος εκείνη τη στιγμή και δεν συνέβη ατύχημα. Στο ύψος δε που στην περσινή καταστροφή είχαν τοποθετηθεί κολονάκια ο δρόμος έχει «κοπεί» εντελώς, με αποτέλεσμα άνθρωποι να μην μπορούν να φτάσουν στα σπίτια και τα μαγαζιά τους. ΄΄Η κατάσταση αυτή είναι πρωτοφανής. Κι άλλες φορές ο βοριάς μας δημιουργούσε προβλήματα όμως ποτέ σε τόσο μεγάλη έκταση να μην μπορεί να περάσει ο κόσμος΄΄, σημείωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας.

Στα Βαλιμίτικα οι κάτοικοι έγιναν στο… ίδιο έργο θεατές αφού «αφανίστηκε» ο δρόμος που συνδέει την παραλιακή κοινότητα με την Τέμενη, όπως άλλωστε συμβαίνει σχεδόν κάθε χειμώνα τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του έντονου προβλήματος της διάβρωσης της ακτής. Ωστόσο, αυτή τη φορά προβλήματα προκλήθηκαν και στην παραλιακή πλατεία κάτω από την παιδική χαρά, όπου ξεκόλλησαν πλάκες.

Σύσκεψη σήμερα  στην Τεχνική Υπηρεσία

΄΄Οι δύο παραλιακές κοινότητες υπέστησαν ζημιές, θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα με κάποια κατασκευή, όχι βέβαια από μόνοι μας αλλά σε συνεννόηση με την Κτηματική Υπηρεσία, ούτως ώστε να μπορούν οι κάτοικοι να μεταβούν στις ιδιοκτησίες τους΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο κ. Χριστόπουλος, κάνοντας γνωστό πως σήμερα κιόλας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, για το θέμα των καταστροφών.

Οι τρεις παραλιακές κοινότητες της Δ.Ε. Αιγίου έμειναν εκτός της προμελέτης ενάντια στη διάβρωση των ακτών

Σύμφωνα με τον κ. Χριστόπουλο, ΄΄το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω κοινότητες καθώς και άλλες του δήμου μας με τη διάβρωση, είναι γνωστό και αυτές τις μέρες προτιθέμεθα να διερευνήσουμε τους λόγους για τους οποίους στην προμελέτη του υπουργείου που μας γνωστοποιήθηκε, για το μεγάλο έργο αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών, δεν συμπεριλαμβάνονται οι κοινότητες Διγελιώτικα, Τέμενη, Βαλιμίτικα΄΄. Να σημειωθεί ότι στην προμελέτη του υπουργείου περιλαμβάνονται παρεμβάσεις ενάντια στη διάβρωση των ακτών σε Αιγείρα, Πλάτανο, Πορρωβίτσα, Διακοπτό, Σελιανίτικα και Λαμπίρι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr