background img
banner
banner

Ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τα ΑμεΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αφού δεν κατέστη εφικτό να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, η Οικονομική Επιτροπή ήταν αυτή που έδωσε τη λύση στο θέμα της υποβολής πρότασης για την αναβάθμιση προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα σε παραλίες του δήμου Αιγιαλείας. Ως γνωστόν, η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε «κολλήσει» στην άρνηση της αντιπολίτευσης να αποδεχθεί την απόρριψη θεμάτων που εισήγαγε στο Συμβούλιο και καθώς η προθεσμία εξέπνεε, το θέμα τέθηκε στα προ ημερησίας διατάξεως στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής όπου και ελήφθη η σχετική απόφαση, εξουσιοδοτώντας ουσιαστικά τον δήμαρχο να υπογράψει για την υποβολή της πρότασης.

Μάλιστα, η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη και αφορούν την έγκριση της από 10-4-2020 Τεχνικής Περιγραφής της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας στην οποία προβλέπεται η δημιουργία, τεσσάρων κατάλληλων ελαφρών, µη µόνιµων υποδοµών (εγκαταστάσεων και προσβάσεων) στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης, όσο και στο χώρο κολύμβησης, για την εξυπηρέτηση ΑµεΑ και άλλων κατηγοριών ατόµων µε κινητικά προβλήματα, σύμφωνα µε τις ισχύουσες προδιαγραφές σχεδιασμού.

Ποιες παραλίες αφορούν οι παρεμβάσεις αναβάθμισης

Οι κατασκευές αφορούν στις παρακάτω παραλίες: Α) Παραλία Αβύθου ∆.Ε. Συμπολιτείας, Β) Παραλία Νικολαιίκων ∆.Ε. ∆ιακοπτού, Γ) Παραλία Ελαιώνα ∆.Ε. ∆ιακοπτού και Δ) Παραλία Ακράτας, ∆.Ε. Ακράτας.

Επίσης ενέκρινε την υποβολή πρότασης (πράξης) του Δήμου Αιγιαλείας με τίτλο «Αναβάθμιση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα σε παραλίες του Δήμου Αιγιαλείας», και συνολική δημόσια δαπάνη 282.464,81€, προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτοµία», Άξονας προτεραιότητας µε τίτλο «∆ηµιουργία Ολοκληρωµένων Τουριστικών Προσβάσιµων Θαλάσσιων Προορισμών».
Τέλος εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, για την υπογραφή των νομιμοποιητικών εγγράφων και των σχετικών αιτήσεων που αφορούν στην υποβολή της ανωτέρω πρότασης σύμφωνα µε τις Οδηγίες της Πρόσκλησης.

Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε & Ν.Ι.Ν.: «Λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των  Ατόμων με Αναπηρία σε Δομές-Ιδρύματα»

Εν των μεταξύ, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων απέστειλε έγγραφο προς όλους τους υπεύθυνους για Δομές και Ιδρύματα, προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των ατόμων με αναπηρία σε δομές τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης, για τα άτομα σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΣΜΕΕΑΕ), προσχολικής ηλικίας Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης (Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ, Ειδικά Λύκεια), συμπεριλαμβανομένων εκείνων που παρέχουν υπηρεσίες ανοικτής φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ. και Κ.Δ.ΑΠ-μεΑ), Κ.Κ.Π.Δ.Ε, ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ και ΟΔΑΖ Ζακύνθου.

Η Π.ΟΜ.Α.με.Α Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία από τον Covid -19, ζητά από την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να λάβει ειδικά μέτρα προστασίας, κατά προτεραιότητα, προς όφελος των ευπαθών ομάδων, των ατόμων με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους.

Η επιστολή έχει αποδέκτες τους Χαράλαμπο Μπονάνο Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γιάννη Καρβέλη Διοικητή 6ης ΥΠΕ και Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και αποστέλλεται με αφορμή το επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid -19 σε εργαζόμενο στο Κ.Δ.Α.Π.μεΑ «ΚΟΙΜΑΙΘΩ». Η Ομοσπονδία κρούει τον κώδωνα του άμεσου κινδύνου για τις δομές ΑμεΑ Κοινωνικής Πρόνοιας στην Δυτική Ελλάδα, σχολικές μονάδες τυπικής μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης για τα άτομα, τονίζοντας πως ΄΄είναι απαραίτητο να ληφθούν ειδικά μέτρα προστασίας κατά προτεραιότητα, προς όφελος των ευπαθών ομάδων, καθώς είναι σχεδόν βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα τα κρούσματα θα αυξηθούν και θα επιταχυνθεί η διασπορά του ιού΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr