background img
banner
banner

Προπονητής στους τερματοφύλακες του Παναιγιάλειου

Ο ΠΡΩΗΝ «ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ» ΠΟΡΤΙΕΡΟ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΙΛΛΙΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR

Από την Δόξα Ελαιώνα που ήταν η ομάδα της γενέτειράς του ξεκίνησε ο 48χρονος σήμερα τερματοφύλακας Σωτήρης Βίλλιος. Ήταν η αφετηρία για μια ιδιαίτερη πορεία που ακολούθησε με σπουδαίες ομάδες σε δυνατά πρωταθλήματα, για να επιστρέψει να «κρεμάσει» τα παπούτσια του στην δύση της καριέρας του στην Δόξα Ελαιώνα, όπου είχε αποκτήσει τις πρώτες εμπειρίες των επίσημων πρωταθλημάτων. Ανάμεσα στις διακρίσεις του αξίζει να αναφερθεί η βράβευσή του ως καλύτερος τερματοφύλακας από την ΕΠΣ Αχαΐας. Τα χνάρια του ακολουθεί ο νεαρός γιός του Νίκος Βίλλιος, ο οποίος συμπληρώνει την τριάδα των τερματοφυλάκων στην Παναιγιάλειο, δίπλα στον Χρήστο Αθανασόπουλο και τον Νίκο Κοντογεώργο.

Από την Δόξα Ελαιώνα στον Παναιγιάλειο

Με προσόντα που ξεχώριζαν ο γκολκίπερ Σωτήρης Βίλλιος, άφησε την Δόξα Ελαιώνα πηγαίνοντας στον Παναιγιάλειο, για να επιστρέψει και πάλι στον ιστορικό Αιγιώτικο Σύλλογο, μετά από θητεία που είχε στην σπουδαία ομάδα του Αιγιέα / Άρη, αλλά και στο Διακοπτό που είχε κερδίσει την άνοδό του στην Δ΄ Εθνική. Τελειώνοντας την καριέρα του στην Δόξα Ελαιώνα, έκανε παράλληλα και τα πρώτα προπονητικά του βήματα.

Υπερίσχυσε το «μελανόλευκο» άρωμα

Η ιστορία και η βαριά φανέλα του Παναιγιάλειου, ακολουθεί όλους όσους την έχουν φορέσει κι έχουν ζήσει μια ξεχωριστή αίσθηση και ατμόσφαιρα. Η φετινή πρόταση που του έγινε από τον Παναιγιάλειο, έγινε αν μη τι άλλο αποδεκτή από τον Βίλλιο, ο οποίος ανέλαβε την ξεχωριστή προπόνηση των τερματοφυλάκων.

Πως αισθάνεσαι με την προπονητική πλέον συνεργασία σου στον Παναιγιάλειο;

Είναι κάτι καινούργιο για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος που η διοίκηση του συλλόγου με εμπιστεύτηκε σε αυτή τη θέση. Μου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρω από μια άλλη θέση τις υπηρεσίες μου στον Παναιγιάλειο, την ξεχωριστή ομάδα της περιοχής μας.

Αισθάνεσαι άγχος στο βάρος που εκπέμπει το όνομα και η ιστορία του Συλλόγου;

Με την προηγούμενη θητεία μου σαν ποδοσφαιριστής, έχω αισθανθεί για τα καλά το μέγεθος της ομάδας και γνωρίζω τι εστί Παναγιάλειος. Κάτι που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν το συντομότερο και οι νεαροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές, να κερδίζουν σε γνώσεις και εμπειρίες, να ξετυλίγουν όλα όσα μπορούν να δώσουν στους αγωνιστικούς χώρους.

Μια αναδρομή στην αγωνιστική σου πορεία;

Το πρώτο μου δελτίο το έκανα το 1985 σε ηλικία 13 χρονών στον Παντρυπιακό (μετά Δόξα Ελαιώνα). Είχαμε πρόεδρο τον αείμνηστο Θανάση Καρφή.

Αισθάνομαι τυχερός αφού στην ποδοσφαιρική μου πορεία είχα την τύχη να συνεργαστώ με αξιόλογους προπονητές (Ανθρώπους) όπως τους: Χάρη Καρασσαβίδη, Δημήτρη Θεολόγη, Θανάση Μαυρόπουλο, Θεόδωρο Πατρώνη».

Ψηφίστηκες καλύτερος τερματοφύλακας της Αχαΐας

Μια διάκριση που με έκανε υπερήφανο ήταν αυτή. Στη σεζόν 1995-96 ψηφίστηκα από την ΕΠΣ Αχαΐας ως ο καλύτερος τερματοφύλακας του νομού μας.
Τα καλά νέα για το άτομό μου συνεχίστηκαν το καλοκαίρι του 1996, όταν μεταγράφηκα από την Δόξα Ελαιώνα στον Παναιγιάλειο, γεγονός που με υποχρεώνει να ευχαριστήσω και πάλι τον τότε πρόεδρο της Δόξας Θανάση Παπατριανταφύλλου.

Πως κρίνεις την ποιότητα που υπάρχει στην περιοχή μας στη θέση του τερματοφύλακα;

Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι τερματοφύλακες στην περιοχή μας. Είναι μια ξεχωριστή θέση, η σημαντικότερη ίσως στην βασική 11άδα. Απαιτεί μεγάλα προσόντα, πολλή δουλειά, ιδιαίτερη προπόνηση και αρκετούς συνδυασμούς που περιορίζουν τους ικανούς για να καλύψουν τις απαιτήσεις αυτής της θέσης.

Έχεις κάποιες προτάσεις για κάποια καλύτερη εξέλιξη αυτών που επιλέγουν την υπεράσπιση των εστιών;

Αυτό που πρέπει πρώτα να επισημάνω, είναι η υπομονή που θα πρέπει να διαθέτει ο κάθε τερματοφύλακας. Θα πρέπει να περιμένει την κατάλληλη στιγμή που θα αποφασίσει ο προπονητής του να τον θέσει στον αγωνιστικό χώρο και τότε να παρουσιάσει προσόντα και ικανότητες. Βλέπουμε όλους να θέλουν να είναι βασικοί και αναντικατάστατοι, παραμερίζοντας την ιεραρχία και τις ικανότητες των συναδέλφων του.

Να αξιοποιηθούν λοιπόν τα προσόντα με πολλή δουλειά, μεγάλη ψυχική δύναμη και φυσικά τον παράγοντα τύχη.

Στα βήματά σου και ο γιός σου Νίκος. Ποιο είναι το δικό σου χρέος απέναντί του, πόσο πιστεύεις στην εξέλιξή του και από πού θα εξαρτηθεί;

Επειδή τό ποδόσφαιρο δεν παύει να εξελίσσεται και να είναι ανταγωνιστικό, προσπαθώ να κάνω τον γιό μου δυνατό χαρακτήρα. Να τον βοηθήσω όσο μπορώ μέσα από την εμπειρία μου να εξελιχθεί. Βλέπω ότι έχει πολλές δυνατότητες, πιστεύω ότι μπορεί να κάνει μία αξιοπρεπή καριέρα. Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν και από τη δική του αγάπη που έχει για αυτό που κάνει (και μέχρι τώρα την διαθέτει). Επίσης μην ξεχνάμε ότι μεγάλος παράγοντας όπως ξέρουμε όλοι για τον τερματοφύλακα, είναι και η τύχη.

Τι ευελπιστείς μελλοντικά στη συνεργασία σου με τον Παναιγιάλειο;

Προέχει και το δηλώνω ειλικρινά, να επιστρέψει ο Παναιγιάλειος στις μεγάλες κατηγορίες, εκεί που πραγματικά ανήκει. Φυσικά προτιμότερο για μένα είναι να βρίσκομαι κι εγώ στο τιμ, να προστεθώ στους συντελεστές της αγωνιστικής προόδου του ιστορικού Αιγιώτικου Συλλόγου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr