background img
banner
banner

Σκληρή κόντρα στο δημοτικό συμβούλιο

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑΤΑ

Το ήρεμο κλίμα με το οποίο ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, «χάλασε» όταν η αντιπολίτευση ζήτησε να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης, τα θέματα για την επιστροφή της άρδευσης από τη ΔΕΥΑ στον δήμο και την ακύρωση του διαγωνισμού για τη μεταφορά των απορριμμάτων, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Ντίνο να αρνείται να δεχτεί τα αιτήματα να εισαχθούν προς συζήτηση.

Οι παρατάξεις «Αιγιάλεια Αύριο», «Ποιοτική Αιγιάλεια», «ΜΠΡΟΣΤΑ» και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Γιώργος Γκίκας, απέστειλαν ηλεκτρονικό αίτημα το μεσημέρι της Τρίτης και έλαβαν ακυρωτικό μήνυμα.

Ο Γιώργος Ντίνος, εξήγησε σύμφωνα με την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου, πως τα θέματα δεν μπορούν να εισαχθούν στο συμβούλιο. «Έχουν απαντηθεί τα θέματα, θα τηρήσω το νόμο. Το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες πλέον, γιατί οι δήμοι πρέπει να διοικούνται.

Τα θέματα δεν εισάγονται στο συμβούλιο». Από την πλευρά τους οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, καυτηρίασαν τη στάση της δημοτικής αρχής, κάνοντας λόγο για πραξικοπηματική πράξη και προαναγγέλλοντας σύγκληση συμβουλίου, μόνο με την πλειοψηφία που διαθέτουν οι τρεις παρατάξεις

«Δεν πράττετε σωστά», είπε ο Χρήστος Γούτος στον Γιώργο Ντίνο, «παρανομείτε» η Βάσω Ψυχράμη. «Με ωθείτε να παρανομήσω» απάντησε ο πρόεδρος, ωστόσο το θέμα αναμένεται να έχει και συνέχεια με την κ. Ψυχράμη να ζητά την παραίτηση του προέδρου.

Στο μοναδικό θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για την αλλαγή υπολόγου για τη συμμετοχή του δήμου σε αναπτυξιακό πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να ψηφίσουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας όπως και όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, με τον Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο να κάνει λόγο για αντιδημοκρατικό ολίσθημα του προέδρου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr