background img
banner
banner

Εις μνήμην Δρόσου Θ. Μπέσκου

(Πρ. ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ Μ.Ν. «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ»)

Απεβίωσε προ ημερών ένας αγαπητός συμπολίτης ο Δρόσος Μπέσκος και κηδεύθηκε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Μητροπολιτικό μας Ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιερώνυμου.

Ο Δρόσος Μπέσκος υπηρέτησε για αρκετά χρόνια την «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» ως επίτροπος και διακρίθηκε για το σεβασμό του στην «ΠΑΝΑΓΙΑ», καθώς επίσης για την ευγένειά του και την εξυπηρετικότητά του προς όλους τους συμπολίτες. Τον γνώρισα ως παιδάκι, στην παραλία μας, στην περιοχή πριν τον Άγ. Νικόλαο όταν κι αυτός ήταν νέος. Τον θυμάμαι πάντα χαμογελαστό και καλοσυνάτο, πρώτος πάντα αυτός να χαιρετήσει! Αργότερα μετανάστευσε στην Αυστραλία, και όταν επέστρεψε εγκαταστάθηκε στο κέντρο του Αιγίου και όσοι τον γνώρισαν τότε, τον αγάπησαν κι αυτοί.

Ιδιαιτέρως τον αγαπούσα. Ήμασταν… φίλοι από τα «παλιά», και όταν ξανασυναντηθήκαμε ο Δρόσος, αν και μου μιλούσε με σεβασμό, με αποκαλούσε πάντα «Γιαννάκη», με τρόπο ζεστό και οικείο. Δεν το ξεχνώ, γιατί… έλαμπε το πρόσωπό του όταν έμπαινα στην «Φανερωμένη», προφανώς ξυπνούσαν οι νεανικές του αναμνήσεις. Αναμνήσεις γενικότερες, του παλιού Αιγίου, της Ελλάδας μας, των εθίμων της, τον «συντρόφευαν» και στην ξενιτιά. Γιατί ήταν ένας καλός πατριώτης, πιστός πολύ χριστιανός και άνθρωπος των παραδόσεων και της οικογένειας. Με τη σύζυγό του Γεωργία απέκτησαν τρία πολύ καλά παιδιά, στα οποία μεταλαμπάδευσαν τις αξίες τους.

Ο Βαγγέλης γύρισε κι αυτός στην Ελλάδα, ενώ ο Θόδωρος κι ο Ανδρέας ζουν ακόμη στη μακρινή Αυστραλία.

Συλλυπητήρια σε όλους. Κι ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αιγιώτικης γης που τον δέχθηκε στην αγκαλιά της. Ο Δρόσος δεν ήταν δυνατόν με τίποτε να μην γυρίσει στην πατρίδα, γιατί αγαπούσε πολύ την Ελλάδα, αλλά και τον Θεό. Και ο Ύψιστος τώρα θα τον υποδεχθεί στην «δρόσο» του Παραδείσου, «ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός». Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

Γιάννης Μεντζελόπουλος


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr