background img
banner
banner

Μεγαλεπήβολο σχέδιο για παιδικές χαρές εξήγγειλε ο δήμαρχος από το Πανόραμα | ΦΩΤΟ

Με μία ουσιαστική, όσο και… ηγετική εμφάνιση, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δ.Σ. του ¨Πολιτιστικού Συλλόγου Πανοράματος¨ προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα, να συζητήσει και να δεσμευτεί για την επίλυση τους. Έργα υποδομής αλλά και βελτίωσης της καθημερινότητας με στόχο την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου στον ομολογουμένως όμορφο οικισμό, βρέθηκαν στην «ατζέντα» της συζήτησης. Το κατάστημα του κ. Κυριακόπουλου στο κέντρο περίπου του οικισμού άρχισε να μαζεύει… λαό λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου, με αποκορύφωμα 90’ αργότερα, όταν δεκάδες κάτοικοι ¨έλούζαν¨ τον δήμαρχο με ερωτήματα και με τρομερές… αγωνίες της καθημερινότητας που ζουν, ζητώντας του την άμεση και οριστική λύση στα θέματα. Το αντάμωμα είχε συνάμα και φιλικό αλλά και πολιτικό χαρακτήρα.

Τι ζήτησαν οι κάτοικοι της περιοχής μέσω του Συλλόγου

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μέσω του προέδρου του Δημήτρη Μπούρδου, εξέφρασαν κάποια πάγια αιτήματα που είχε μαζέψει ο σύλλογος, προκειμένου να θωρακιστεί το χωριό του Πανοράματος ενάντια στις απαιτήσεις και τις συνθήκες του “αύριο”, ζητώντας ουσιαστικά να “σκύψει” επάνω στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.
Ο δήμαρχος άκουσε τα αίτημα ένα προς ένα κρατώντας σημειώσεις, τα οποία ήταν:

1 Η προτεραιότητα κατά την εκτέλεση του έργου των εσωτερικών δικτύων ώστε να προηγηθεί έναντι άλλων οικισμών.
2 Η εκ νέου μελέτη, προκειμένου να υλοποιηθεί κεντρική πλατεία στο χωριό, αφού η ήδη υπάρχουσα δεν πληροί τις προϋποθέσεις.
3 Ο καθαρισμός του οικισμού από πάσης φύσεως χώματα, πέτρες και διάφορα αντικείμενα που “ξεχειλίζουν” σε πολλά σημεία.
4 Αντικατάσταση των φθαρμένων σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης και την κατασκευή νέας δεξαμενής νερού, ώστε να εξυπηρετεί κάθε σπίτι του οικισμού.
5 Μια σύγχρονη παιδική χαρά, ώστε τα παιδιά του χωριού να μπορούν να παίζουν κάπου (καθώς δεν υπάρχει καμία παιδική χαρά σε όλο τον οικισμό) όπως και η κατασκευή ενός γηπέδου 5×5.

«Οι 720 ημέρες είναι διάστημα μικρό σε σχέση με το αδρανές διάστημα που πέρασε ο τόπος»

Μιλώντας σε ιδιαιτέρως γνωστά… πρόσωπα και φίλους, ο δήμαρχος Αιγιάλειας, ξεκίνησε την μικρή αναφορά για τα δρώμενα, λέγοντας: «Αυτό το χωριό το αισθάνομαι σαν το… σπίτι μου και ευχαριστώ τον σύλλογο για την πρόσκληση, γιατί απόψε έχουμε την ευκαιρία να τα… πούμε από κοντά. Η πληροφόρηση, η συνεννόηση και η κατανόηση, ήταν και είναι οι θεμέλιοι λίθοι της εξέλιξης για όλα και αυτό το χωριό, ξέρει πάντα να εξελίσσεται.

Κάποτε, τα προβλήματα στο χωριό ήταν τεράστια: Ανύπαρκτη ύδρευση, όλοι οι δρόμοι ήταν χωμάτινοι, τα σκουπίδια σε πρώτο… πλάνο. Κατά τη διάρκεια της δημαρχίας μου, καταφέραμε πάρα πολλά πράγματα και ο τόπος πήρε γρήγορα ανάπτυξη, υπήρχε οργάνωση τότε. Όμως δυστυχώς μετά από εμάς, δεν έγινε καμία συντήρηση και κάποια έργα “χάθηκαν” δίχως να γίνεται καν διαχείριση ώστε να διατηρηθούν…» ήταν τα πρώτα λόγια του δημάρχου απευθυνόμενος στους κατοίκους και τα μέλη του Συλλόγου. Έπειτα, ο κ. Καλογερόπουλος έκανε μια μικρή προσέγγιση, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, όπως για παράδειγμα η κεντρική πλατεία η οποία ανήκει στο υπουργείο Παιδείας – δηλαδή στο δημόσιο – η οποία έχει “εγκαταλειφτεί” και στην κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του γηπέδου μπάσκετ και τον περίβολο χώρο της κεντρικής εκκλησίας.

«Φαντάζομαι ότι μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις σε όλα αυτά, καθώς ανέλαβαν άλλοι στην πορεία της πολιτικής ζωής και έτσι, χάθηκε πολύτιμος χρόνος… Σκοπός μας ήταν και είναι, σαν Δημοτική Αρχή να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Είμαι δήμαρχος 720 ημέρες περίπου, διάστημα το οποίο είναι πολύ μικρό σε σχέση με το αδρανές διάστημα που πέρασε ο τόπος, από το 2010 που αποχώρησα δηλαδή, μέχρι τον Σεπτέμβριο του’19» τόνισε ο δήμαρχος.

Ζήτησε κοινωνική συναίνεση

Απευθυνόμενος στον κόσμο που είχε γεμίσει τον υπαίθριο χώρο της ταβέρνας της περιοχής του Πανοράματος, έκανε μια εκτεταμένη αναφορά στους 40 χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που η Δημοτική Αρχή από τον Σεπτέμβριο του ‘19 μέχρι και τον Σεπτέμβρη του ‘21 κατάφερε να “διώξει”, ενώ επισήμανε ότι η… συνέχεια είναι εξίσου δύσκολη, λέγοντας ότι γίνεται ένας τεράστιος αγώνας σε αυτό το θέμα και ότι ο δήμος, αφού δεν έχει δικό του χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, “υποχρεώνεται στον καθένα” αφενός, αφετέρου αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα οικονομικά του δήμου το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο “αγκάθι” όλων. Αναφορικά με την περσινή χρονιά και την μείωση των φόρων κατά 2 ευρώ τον χρόνο σε κάθε πολίτη, ο δήμαρχος είπε ότι ήταν έναν ποσό που “στερήθηκε” το δημοτικό ταμείο.

Πέρα από το “βάσανο” των απορριμμάτων και αναφερόμενος στους δύο μεγάλους επόμενους στόχους, ο κ. Καλογερόπουλος, διευκρίνισε ότι είναι αφενός η ανεύρεση κονδυλίων για την άρδευση και ύδρευση και η οργάνωση των δύο δικτύων αυτών, σε όλο τον δήμο απ’ άκρη σ’ άκρη προέχει, αφετέρου η εξέλιξη στο αποχετευτικό σύστημα σε όλο τον δήμο, η οργάνωση δηλαδή σε πρότυπα ευρωπαϊκού τύπου τελευταίας τεχνολογίας, είναι το επόμενο βήμα.

3 οργανωμένες παιδικές χαρές, η μία στο Πανόραμα

Ο δήμαρχος απευθυνόμενος στον αντιδήμαρχο και πρόεδρο του ΝΠΔΔ Αιγιάλειας Παναγιώτη Ανδριόπουλο, ζήτησε να μάθει τις συνθήκες που επικρατούν σε σχέση με τις ανάγκες του χωριού και σε συνδυασμό με την “ανάκαρα” που υπάρχουν στο δήμο για την ικανοποίηση των αιτημάτων και μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Την μελέτη για την πλατεία και την κατασκευή της θα την πραγματοποιήσουμε. Είναι κάτι που θα γίνει και θα κινηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται ο μηχανισμός, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το δίκαιο και αναπτυξιακό έργο στο χωριό. Έχω έρθει σε επαφή με το αρμόδιο υπουργείο, προσπαθώντας να πάρει “σάρκα και οστά” μία ιδέα που είχα: Την δημιουργία τριών μεγάλων παιδικών χαρών στην Αιγιάλεια, σύγχρονές και οργανωμένες, που θα συγκεντρώνουν τα πάντα, κυλικείο, χώρους αναψυχής, πάρκινγκ, άλση κλπ. Ένας από αυτούς τους χώρους που σκέφτομαι να ανεγερθεί η μία από τις 3 αυτές παιδικές χαρές, είναι το Πανόραμα. Είναι ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, το οποίο όμως θέλω να πιστεύω ότι θα υλοποιηθεί επί των ημερών μου και θα δοθεί στην διάθεση του οικισμού, ώστε να το απολαύσουμε όλοι στο μέλλον».

Θα τα δουν ένα – ένα

Τέλος, οι κ. Καλογερόπουλος και Ανδριόπουλος, ζήτησαν την συνεργασία του προέδρου του Συλλόγου σε επίπεδο εθελοντισμού και τον πλήρη συντονισμό αυτής της ενέργειας, σε όλα τα θέματα που μπορεί να προκύπτουν και να χρειάζονται άμεση λύση στο εξής. Όσο για τα υπόλοιπα “μικρά” προβλήματα της περιοχής που… ¨τρέχουν¨, δεσμεύτηκε να τα ελέγξει ένα προς ένα, κοιτάζοντας τα πρωτεύοντα προβλήματα θα τα διαχειρίζεται πλέον ο ίδιος ώστε να τυγχάνουν τον καλύτερο τρόπο επίλυσης. Η βραδιά έκλεισε με μία κοινή “μεγάλη” συζήτηση σε ήπιο και πολιτισμένο τόνο και με τον δήμαρχο να απαντά σχεδόν σε όλα τα ερωτήματα των πολιτών που είχαν μαζευτεί κατά δεκάδες στο κατάστημα της περιοχής.
Να σημειωθεί ότι, στη συνάντηση παρευρέθησαν ο αντιδήμαρχος Στράτος Βαρδάκης, εκπρόσωποι από την θρησκευτική ηγεσία του τόπου, η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Διαμάντω Βασιλακοπούλου κ.α.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr