background img
banner
banner

Μία «καρδιά της αγάπης» σε κάθε Δημοτική Ενότητα!

ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΠΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Μεγάλες μεταλλικές καρδιές που θα συγκεντρώνουν μέσα τους πολλή αγάπη για τους ανθρώπους με αναπηρίες, θα τοποθετηθούν από την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Αιγιαλείας, σε κάθε Δημοτική Ενότητα! Μέσα στις καρδιές θα εναποτίθενται πλαστικά καπάκια τα οποία θα συγκεντρώνονται και θα παραδίδονται ώστε ανταποδοτικά να υποστηρίζεται στο Ε.Κ.Α.ΜΕ.!
Η πρωτοβουλία ανήκει στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Καραΐσκο, στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεων ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για το περιβάλλον και τον συνάνθρωπο και στην κατεύθυνση της ανακύκλωσης στην οποία έχει «επενδύσει» πολλά ο δήμος, ευελπιστώντας σε μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

Όπως εξήγησε στo protionline.gr ο κ. Καραΐσκος, ΄΄οι «καρδιές της αγάπης» όπως ονομάζονται, έχουν εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία από άλλους δήμους και σκεφτήκαμε πως θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά και στον δικό μας δήμο. Είναι κατασκευές χωρίς μεγάλο κόστος, αφού δημιουργήθηκαν από τεχνίτες του δήμου, προσδοκούμε όμως μέσα από αυτές και να αυξήσουμε την οικολογική συνείδηση αλλά και να αποδείξουμε την έγνοια και ευαισθησία μας για τον συνάνθρωπό μας΄΄.

Κάθε δέντρο και μία ελπίδα

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο αντιδήμαρχος, ΄΄οι καρδιές θα τοποθετηθούν στις Δημοτικές Ενότητες του δήμου, και θα παρουσιάζονται στους πολίτες τις ημέρες που θα φωτίζονται τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, με τις περισσότερες εκδηλώσεις να έχουν προγραμματιστεί γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο. Έτσι, μαζί με το αστέρι των δέντρων θα ανάβει και η ελπίδα για κάτι καλύτερο για την κοινωνία μας. Βεβαίως, οι καρδιές θα παραμείνουν όλο τον χρόνο στις θέσεις τους΄΄.

Σε αυτές, οι πολίτες θα πετούν τα πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού και αναψυκτικά. Όταν γεμίζουν, τα συνεργεία καθαριότητας θα συγκεντρώνουν τα καπάκια και θα τα διαθέτουν στον οργανισμό με τον οποίο ήδη συνεργάζονται και σχολεία της περιοχής που κάνουν συλλογή.

Ανάλογα με τον όγκο, θα επιστρέφονται στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. διάφορα υλικά, τα οποία χρειάζονται για τη λειτουργία του ή χρησιμεύουν στους εκπαιδευόμενους. Επίσης, δεν αποκλείεται τα καπάκια να «εξαργυρωθούν» με αναπηρικά αμαξίδια.

΄΄Είμαστε ευτυχείς που ως δήμος έχουμε συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου. Στοχεύουμε, αυτές οι καρδιές μα συμβάλλουν σημαντικά στην ενεργοποίηση του εθελοντισμού, στην προσφορά προς τον συνάνθρωπο, ενώ παράλληλα δείχνουν και μία περιβαλλοντική εκτίμηση της ίδιας της κοινωνίας στην καθημερινότητά μας. Μέσα από αυτή την ευαισθητοποίηση ευελπιστούμε οι συμπολίτες μας να αναγνωρίσουν περισσότερο τον ρόλο της ανακύκλωσης΄΄, πρόσθεσε ο κ. Καραΐσκος.

Η πρώτη καρδιά στην πλατεία Συλιβαινιωτίκων

Να σημειωθεί ότι η πρώτη κόκκινη καρδιά θα τοποθετηθεί στην πλατεία Συλιβαινιωτίκων, εκεί όπου την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η αμέσως επόμενη θα τοποθετηθεί στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων την προσεχή Κυριακή, στις 12.00 το μεσημέρι, με το Ε.Κ.Α.ΜΕ. να είναι παρόν!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr