background img
banner
banner

«Άναψε πράσινο» η Οικονομική Επιτροπή

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ – ΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ

Με τη βούλα της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αιγιαλείας εγκρίθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου, κατά πλειοψηφία, το πρακτικό των οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού για το έργο της ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως από το Παναγιωτοπουλέϊκο μέχρι τα φανάρια.

Μειοδότης αναδείχτηκε και επίσημα η ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ, του Αιγιώτη Φάνη Καπετσώνη, η οποία καλείται να κατασκευάσει το έργο εντός 18 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης με το δήμο. Μέχρι τότε θα χρειαστούν τουλάχιστον 4 μήνες για επικαιροποίηση των δικαιολογητικών της αναδόχου εταιρείας, τη σύνταξη του πρακτικού κατακύρωσης του έργου και για τον προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Θυμίζουμε ότι η ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ, είχε δώσει έκπτωση στο έργο προϋπολογισμού 2.300.000€ με ΦΠΑ, 31% και ο δεύτερος μειοδότης 22%, με τον πρόεδρο – δήμαρχο της Ο.Ε. Δημήτρη Καλογερόπουλο, να εκφράζει την ανησυχία του η ανάπλαση της Μητροπόλεως, να μην έχει την ίδια κατάληξη με την ανάπλαση της πλατείας Αγίας Λαύρας.

Με ιδιαιτερότητες η μελέτη του έργου

Πονοκέφαλο αποτελεί για τη δημοτική αρχή, το σενάριο να σκαφτεί ολόκληρη η οδός από το Παναγιωτοπουλέϊκο μέχρι τα φανάρια, με τον εργολάβο να προτείνει την τμηματική κατασκευή ανά τετράγωνο κατοικιών, ώστε να υπάρχει η λιγότερη κυκλοφοριακή όχληση.

Ένα άλλο θέμα που προβληματίζει έντονα, αφορά τη μελέτη, η οποία «ανασηκώνει» το δρόμο στο ύψος των πεζοδρομίων, δηλαδή δεν υπάρχουν κράσπεδα όπως στην Ανδρέου Λόντου. Στο σενάριο μιας έντονης βροχόπτωσης, ο δρόμος μπορεί να γίνεται ποτάμι με τα ρείθρα που θα τοποθετηθούν να μην έχουν τη δυνατότητα άμεσης απορροής, έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος πλημμυρών.
Βεβαίως, το υπερυψωμένο οδόστρωμα θα αποτελεί φυσικό εμπόδιο για τους διερχόμενους οδηγούς που ανεβαίνουν την Μητροπόλεως.

Επίσης, το οδόστρωμα στο νέο τμήμα θα είναι από κυβόλιθο και η άσφαλτος στο πρώτο τμήμα της Μητροπόλεως θα αποτελεί παραφωνία, αλλά αυτό είναι το λιγότερο που έχει να αντιμετωπίσει ο εργολάβος εκτελώντας τη μελέτη κατασκευής του έργου.

Το σημαντικότερο βεβαίως είναι ότι προχωρά ένα έργο πνοής για το κέντρο του Αιγίου, που θα διευκολύνει και την πεζοδρόμηση της οδού όπως την οραματίζεται η δημοτική αρχή, με χρήματα που προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr