background img
banner
banner

Έθεσαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αιγίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΥΤΟΥ- ΜΠΟΥΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΠΛΕΥΡΗ – ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και με την «υπόσχεση» για συνεργασία και το επόμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου συνάντηση στο υπουργείο Υγείας του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Χρήστου Γούτου και του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Μπούνια, με τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη. Στα θετικά της συνάντησης, πέρα από τη γνωριμία και την έκθεση των προβλημάτων του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος, ήταν η διαβεβαίωση από πλευράς υπουργού ότι δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου).

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο κ. Γούτος, ΄΄θέσαμε στον υπουργό όλα τα προβλήματα και τις ελλείψεις, κυρίως σε ιατρικό προσωπικό, που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Αιγίου και τον ενημερώσαμε για το σημαντικό έργο που προσφέρει στην τοπική κοινωνία, τον μεγάλο αριθμό πληθυσμού που εξυπηρετεί και το πώς λειτουργεί υποστηρικτικά στα δύο μεγάλα νοσοκομεία του νομού. Ο υπουργός γνώριζε λίγο πολύ την κατάσταση, αφού το Νοσοκομείο Αιγίου βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση με άλλα περιφερειακά. Είναι πολύ σημαντικό ότι μας είπε πως στον νέο υγειονομικό χάρτη που ετοιμάζεται και θα γνωστοποιηθεί μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο κατά πάσα πιθανότητα, τον οποίο μάλιστα επιλαμβάνεται η αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα, δεν προβλέπεται υποβάθμιση του Νοσοκομείου Αιγίου. Βεβαίως, αυτό που του τονίσαμε είναι πως είναι επιτακτική η ανάγκη της ενίσχυσής του με ιατρικό προσωπικό΄΄.

Αίτημα για δημιουργία αυτόνομου τμήματος επειγόντων περιστατικών

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη διαδικασία των προσλήψεων που καθυστερούν ενώ δεν δίνονται και κίνητρα στους γιατρούς ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων. ΄΄Αναφέραμε στον υπουργό το πρόβλημα της καθυστέρησης των προκηρύξεων για την πλήρωση μόνιμων θέσεων, χωρίς όμως να λάβουμε συγκεκριμένη απάντηση΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο κ. Μπούνιας, ο οποίος γνωρίζει τα θέματα εκ των έσω, αφού είναι χειρουργός στο Νοσοκομείο Αιγίου. Επιπλέον, οι κ. Γούτος και Μπούνιας ζήτησαν από τον υπουργό να αλλάξει η προϋπόθεση για τη δημιουργία αυτόνομου τμήματος επειγόντων περιστατικών και από 200 κλίνες που είναι σήμερα, να μπορεί να γίνει από 100 και πάνω, ούτως ώστε να έχουν δικαίωμα δημιουργίας αυτόνομου τμήματος και τα μικρότερα νοσοκομεία όπως του Αιγίου. Ο υπουργός σημείωσε το αίτημα και ανέφερε πως θα χρειαστεί να ψηφιστεί σχετική τροπολογία για να ισχύσει.
Κατέληξαν τέλος ότι θα βρίσκονται σε επαφή και θα έχουν συνεργασία για τα θέματα του Νοσοκομείου καθώς επίσης και για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας της περιοχής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr