background img
banner
banner

Ανάστατοι οι ΣΟΧ του Νοσοκομείου

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΟΔΟ «ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ»

Ανάστατοι παρουσιάζονται οι 27 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας Αιγίου, εξαιτίας της τοποθέτησης του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη ότι οι ΣΟΧ στον τομέα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πρόκειται να απολυθούν μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης της σύμβασής τους στις 31 Μαρτίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ζητούν να αναγνωριστούν οι υπεράνθρωπες προσπάθειές τους και να μην μπουν εξωτερικοί συνεργάτες (εργολάβοι) στο Νοσοκομείο…
Οι συμβασιούχοι αναφέρουν πως ο υπουργός δήλωσε πως όταν το Νοσοκομείο προκηρύξει διαγωνισμό, θα αναλάβουν εξωτερικές υπηρεσίες (εργολάβοι) να καλύψουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που οι ΣΟΧ καλύπτουν ως σήμερα, και πως οι ίδιοι θα εκδιωχθούν την επόμενη μέρα…

Συγκεκριμένα, αναφέρουν: ΄΄Σαν εργαζόμενοι λοιπόν που έχουμε εργαστεί στο παρελθόν επί πολλά έτη στον ιδιωτικό τομέα με εργολάβους που προσέφεραν μισθούς πείνας σε έναν εργασιακό Μεσαίωνα με πολλές απαιτήσεις, χωρίς τις βασικές απολαβές και κάτω από απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, διαμαρτυρόμαστε – αντιστεκόμαστε ας τέτοιου είδους αποφάσεις του υπουργού που παίζει με τις συνθήκες διαβίωσής μας και των οικογενειών μας΄΄.

Και συνεχίζουν: ΄΄Είμαστε 27 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που από το 2018 καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου με υποχρεώσεις πολύ περισσότερες των καθηκόντων μας εις γνώσιν των ανωτέρων μας και πολλές φορές με προτροπή αυτών για κάλυψη των τεράστιων αναγκών που προκύπτουν πολύ περισσότερο τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας Covid-19΄΄.

Έχουν ζήσει τον… εργασιακό Μεσαίωνα

Σημειώνουν ακόμη πως έχουν εργαστεί χωρίς άδειες και κάποιες φορές χωρίς ρεπό, από φιλότιμο, από ανθρωπιά για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με αξιοπρέπεια προς όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του.

΄΄Καλύπτουμε θέσεις στη σίτιση, στη φύλαξη και στην καθαριότητα με τεράστια ευθύνη και γνώση αυτού που κάνουμε.
Ζητάμε να αναγνωριστούν οι υπεράνθρωπες προσπάθειές μας, να μην μπουν εξωτερικοί συνεργάτες (εργολάβοι) στο Νοσοκομείο μας, να μην επιτραπεί να ξαναζήσουμε τον εργασιακό Μεσαίωνα και τη μη αμειβόμενη εργασία. Το παρελθόν έχει αποδείξει όλα τα παραπάνω. Δεν θέλουμε χειροκροτήματα, θέλουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και των οικογενειών μας΄΄, καταλήγουν.

Ανακοίνωση συμπαράστασης από τον «Ασκληπιό»

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση συμπαράστασης στους ΣΟΧ εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Αιγίου, τονίζοντας: ΄΄Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Αιγίου «ο Ασκληπιός», είναι δίπλα στους συναδέλφους των οποίων η σύμβαση λήγει 31 Μαρτίου 2022 και η Κυβέρνηση τους προετοιμάζει για εργασιακό μεσαίωνα. (ΣΟΧ).
Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης και πρόθεση της Κυβέρνησης να βάλει εργολάβους σε τμήματα του νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι θα επανέλθουν σε μισθούς πείνας και θα εργάζονται χωρίς ρεπό και εργασιακά δικαιώματα, κάτι που στο πρόσφατο παρελθόν, οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους ΣΟΧ, το έχουν βιώσει΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Απαιτούμε: 1.Την κατάργηση κάθε μορφής εργολαβίας και την θεσμοθέτηση της δυνατότητας των Νοσοκομείων να συνάπτουν νέες Συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου με το προσωπικό. Συμβάσεις που έχουν κηρυχθεί Νομιμότατες από σειρά αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων. 2.Την μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων. Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δικαιούνται την μονιμοποίησή τους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr