background img
banner
banner

«Βήμα – βήμα» η εγκατάσταση του αγωγού ακαθάρτων | ΦΩΤΟ

ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΟΔ. ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΥΠΟ ΤΟ ΑΓΡΥΠΝΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά το έργο κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οδού Κορίνθου, με «αφετηρία» τη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Φιλοποίμενος. Το protionline.gr επισκέφθηκε το εργοτάξιο και συνομίλησε με τους υπεύθυνους της κατασκευάστριας εταιρείας «Μεσόγειος Α.Ε.» αλλά και με τεχνίτες.

Στο σημείο εργάζονται τρία σκαπτικά μηχανήματα που πραγματοποιούν τομές στο έδαφος ώστε να εγκατασταθεί ο σωλήνας στον οποίο θα γίνεται η διοχέτευση των ακαθάρτων. Στα περισσότερα σημεία ο αγωγός τοποθετείται σε βάθος μισού μέτρου περίπου ανάλογα με την ιδιαιτερότητα του κάθε σημείου και μπορεί να φτάσει και το ένα μέτρο βάθος.
Εργάζονται καθημερινά το λιγότερο πέντε άτομα, τουλάχιστον για οκτώ ώρες την ημέρα.

Ο συλλεκτήριος θα τοποθετηθεί εκτός από το τμήμα της Ζωοδ. Πηγής, στην Κανελλοπούλου και την οδό Κορίνθου. Επίσης σωλήνες θα εγκατασταθούν σε διάφορες κάθετες οδούς στη διαδρομή του κύριου αγωγού. Το συνολικό μήκος του κύριου αγωγού αποχέτευσης είναι 2.086μ.

Ακόμα περιλαμβάνονται οι αγωγοί για την παραλαβή των λυμάτων των παρόδιων κατοικιών σε διάφορες κάθετες οδούς και ως υποδομή για μελλοντική παραλαβή λυμάτων περιοχών όπως η Κουλούρα, η Αγ. Κυριακή κ.ά., συνολικού μήκους 614μ. από τα οποία τα 477μ. θα είναι διαμέτρου Φ315 και τα υπόλοιπα 137μ. θα είναι διαμέτρου Φ250. Συνολικά θα κατασκευασθούν αγωγοί συνολικού κεκλιμένου μήκους 2.700μ.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ ο εκ των οποίων τα 150.000 ευρώ προορίζονται για την 6η Εφορεία Αρχαιοτήτων που εκτελεί καθημερινά ελέγχους.
Ο ανάδοχος πήρε το έργο σε διαγωνισμό με έκπτωση41%, δηλαδή υπέγραψε σύμβαση με την ΔΕΥΑ Αιγιαλείας που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου ύψους 797.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr