background img
banner
banner

Δεν παραδίδουν τα όπλα οι αγρότες… | ΦΩΤΟ

ΤΡΙΩΡΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ Π.Ε.Ο. ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕ ΝΕΟ ΠΑΛΜΟ

Πιστοί στο ραντεβού τους με το μπλόκο ήταν και την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου οι αγρότες της Αιγιάλειας – μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» που δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα για την επιβίωσή τους. Το σημείο αποκλεισμού πάνω στη γέφυρα Μεγανίτη έγινε και σήμερα το πεδίο διαμαρτυρίας για την επίθεση που δέχονται τα εισοδήματά τους. Στο πλευρό τους εκπρόσωποι άλλων σωματείων και συλλόγων, με τον τρίωρο αποκλεισμό να είναι αρκετός ώστε να καταστεί σαφές ότι οι αγρότες δεν παραδίδουν τα όπλα…

Μπορεί η δράση των διαμαρτυρόμενων αγροτών να εκδηλώνεται απογευματινές και βραδινές ώρες, ωστόσο το «μπλόκο» φυλάσσεται και το πρωί που η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Μία πρόχειρη ξύλινη κατασκευή βρίσκεται εκεί καθώς με βάρδιες παραμένουν άνθρωποι σχεδόν όλο το 24ωρο.

Υγειονομικοί, οικοδόμοι, άνεργοι χαιρέτισαν τον αγώνα

Την Τετάρτη ο δρόμος έκλεισε λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα, ενώ παρατηρήθηκε μεγαλύτερη προσέλευση από την Τρίτη. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και αρκετοί νέοι που σε συζητήσεις εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για την ανεργία και το οικονομικό αδιέξοδο της περιοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμη και μέλη του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου που συμπαρίστανται στον αγώνα των αγροτών. Επίσης, παρέστησαν και συνδικαλιστές από την Πάτρα που απηύθυναν χαιρετισμό, ενώ το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι των εργαζομένων από το Νοσοκομείο Αιγίου και τα Κέντρα Υγείας.

Κάπου εκεί και ένα βαρέλι με φωτιά για να ζεσταίνει τους συγκεντρωμένους και να δίνει έναν άλλο τόνο στην κινητοποίηση. Κι όλα αυτά, υπό το… άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας που με οχήματα παρέμενε στον κυκλικό κόμβο ώστε να αποτρέψει τους συγκεντρωμένους να ανέβουν και να κλείσουν την εθνική οδό. Αστυνομία που κατηύθυνε την κυκλοφορία υπήρχε και στον άλλο κυκλικό κόμβο πριν, ενημερώνοντας τους οδηγούς των οχημάτων ότι η Παλαιά Εθνική Οδός είναι κλειστή.

Κάλεσμα προς όλους να στηρίξουν την πολυήμερη κινητοποίηση

Όσο για τις προθέσεις των αγροτών, αυτές είναι σαφείς όπως και μεταφέρθηκαν στο protionline.gr: ΄΄Θα μείνουμε εδώ, ο αγώνας όχι μόνο συνεχίζεται αλλά ενισχύεται. Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους Αιγιαλείας και κυρίως τους αγρότες να συσπειρωθούν στον Αγροτικό Σύλλογο και να στηρίξουν τον αγώνα. Αυτός ο αγώνας δεν είναι μόνο δικός μας, είναι όλων των Αιγιαλέων΄΄.

Πάντως, τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άνθρωποι του πολιτισμού να στηρίξουν την προσπάθεια, αφού το Σάββατο το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Πατρέων θα είναι παρόν, επικοινωνώντας το μήνυμα της διεκδίκησης με έναν διαφορετικό τρόπο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr