background img
banner
banner

Κάλεσμα από πέντε σωματεία και συλλόγους για το συλλαλητήριο του Σαββάτου

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΞΙΠΡΕΠΕΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Πέντε σωματεία και φορείς της Αιγιάλειας στηρίζουν το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου στην Τρίγωνη Πλατεία, στο κέντρο της πόλης, με σκοπό να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν ανέχονται να υπάρχουν νοικοκυριά χωρίς ρεύμα, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και λαϊκό εισόδημα που δεν καλύπτει ούτε τα στοιχειώδη…

Το κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, απευθύνουν σε όλη την τοπική κοινωνία, Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου, Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιαλείας και Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Τι ζητούν

Οι διεκδικήσεις τους, είναι οι εξής:
– Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο. Να γίνουν τώρα προσλήψεις σε όλα τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, μόνιμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν. Μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων σε καθαριότητα, φύλαξη και μαγειρεία. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
– Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα, ιατρικό υλικό, το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
– Να γίνει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο ένα σύγχρονο Νοσοκομείο Παίδων Δυτικής Ελλάδας με αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του. Να αναπληρωθούν άμεσα όλα τα κενά σε γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό.
– Άμεσα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία ολων των Κλινικών του Νοσοκομείου Αιγιου με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Η λειτουργία τους δεν λύνεται με καθημερινά εντέλλεσθε σε γιατρούς από τα υπόλοιπα Νοσοκομεία και Κεντρα Υγειας της περιοχής.
– Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς
Ταυτόχρονα παλεύουν για τα εξής:
– Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
– Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Μείωσης της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
– Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr