background img
banner
banner

Σε φάση υλοποίησης τα έργα σχεδόν σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις

 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΠΔΔ

Σημαντικές παρεμβάσεις για τους αθλητικούς χώρους της Αιγιάλειας έχει δρομολογήσει, εκτελεί ή και σχεδιάζει το Νομικό Πρόσωπο «Πολιτισμός – Παιδεία – Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία» του δήμου. Σκοπός είναι η αναβάθμιση των συνθηκών είτε για τους κατοίκους της Αιγιάλειας που επιθυμούν να αθληθούν ή να παρακολουθήσουν αγώνες, είτε η δημιουργία προϋποθέσεων για τα αθλητικά σωματεία της περιοχής.

Το πιο σημαντικό έργο αφορά ίσως την «Ανακατασκευή χλοοτάπητα – δικτύων αποστράγγισης και άρδευσης στο δημοτικό στάδιο Αιγίου» με προϋπολογισμό 516.129,03 €, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και αναμένεται να ξεκινήσει, εκτός απροόπτου, μέσα στην άνοιξη. Το έργο χρηματοδοτείται κατά το ποσό των 385.350€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το υπόλοιπο ποσό των 254.650 € θα βαρύνει τον δημοτικό προϋπολογισμό του έτους 2022. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσής του ορίζεται σε έξι μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. ΄΄Το έργο του Δημοτικού Σταδίου είναι πολύ σημαντικό αφού θα υπάρχει πλέον ένας νέος χλοοτάπητας υβριδικού τύπου που θα αναβαθμίσει το γήπεδο΄΄, σχολίασε στο protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα έργα που «τρέχουν», είπε: ΄΄Βρισκόμαστε σε μία φάση που έχουν δρομολογηθεί ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλες σχεδόν τις αθλητικές εγκαταστάσεις απ’ άκρη σ’ άκρη στον δήμο μας, προκειμένου οι χώροι να παραδοθούν σύγχρονοι, ασφαλείς και λειτουργικοί στους πολίτες΄΄.

Οι παρεμβάσεις που προχωρούν

Τα έργα αφορούν στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Αιγείρας, αντικατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο Αβύθου, ενώ έχει διενεργηθεί διαγωνισμός και έχει αναδειχθεί ανάδοχος για τη δημιουργία κερκίδων στο γήπεδο Πλαστήρα. Κερκίδες θα τοποθετηθούν ακόμη στα γήπεδα Τέμενης, Ροδιάς και Ζήριας. Όπως εξήγησε ο κ. Ανδριόπουλος, ΄΄κάποια από τα έργα χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κάποια από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» και ορισμένα από ιδίους πόρους΄΄. Έτσι από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» χρηματοδοτείται το έργο στα αποδυτήρια στο γήπεδο Πλαστήρα αλλά και στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου καθώς και στο κλειστό προπονητήριο στο Δημοτικό Στάδιο. Επιπλέον, προβλέπεται να γίνει έργο στο γήπεδο 7Χ7 στις Καμάρες, καθώς και αλλαγή χλοοτάπητα στο γήπεδο 5Χ5 στο Διακοπτό, έργο που θα καλυφθεί από ιδία κεφάλαια. Επίσης, υπάρχει σύμβαση με εργολάβο ώστε να μπουν φωτιστικοί πυλώνες στο γήπεδο Πλαστήρα.

Μέσω συμβάσεων η φροντίδα για κάθε αθλητικό χώρο

Την ίδια στιγμή, το ΝΠΔΔ προχωρά σταδιακά σε συμβάσεις με ιδιώτες για την ανάθεση της εργασίας για συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων στους αθλητικούς χώρους. Όπως εξήγησε ο πρόεδρός του, ΄΄προχωρούμε σε αυτή τη διαδικασία γιατί πλέον, βάσει νόμου, καταργούνται τα λεγόμενα «μπλοκάκια» και οφείλουμε να κάνουμε αναθέσεις με ιδιωτικό συμφωνητικό.
Ουσιαστικά πρόκειται για τυπική διαδικασία για το Νομικό Πρόσωπο, αφού δεν αλλάζει κάτι, υποχρεώνει ωστόσο τους αναδόχους να κάνουν έναρξη στην Εφορία αφού αλλάζει η διαδικασία και φορολογικά. Όπως και να έχει, τα γήπεδά μας φυλάσσονται, καθαρίζονται, ενώ υπάρχει άμεση αντιμετώπιση σε τυχόν έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν΄΄.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι των γηπέδων, είναι υποχρεωμένοι για: Εργασίες εξωτερικών χώρων των εγκαταστάσεων, καθαριότητα όλων των χώρων, την ευπρεπή εμφάνιση των κτιρίων, την προληπτική αντικατάσταση αναλώσιμων υλικών, την καταγραφή υλικών που είναι απαραίτητα για την λειτουργία των εγκαταστάσεων, τον έλεγχο εισόδου των αθλουμένων με προσυνεννόηση και με πλήρη καταγραφή των προσωπικών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο) καθώς και το είδος και τη διάρκεια της χρήσης του χώρου.
Επιβλέπει ακόμη τους αθλούμενους για την άριστη συμμόρφωσή τους με τους κανόνες, στο πλαίσιο τήρησης του Κανονισμού Αθλητικών Εγκαταστάσεων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr