background img
banner
banner

Τσικνοπέμπτη στο Αίγιο δύο χρόνια μετά | ΦΩΤΟ

ΣΤΗ… ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ “ΤΟ ΕΡΙΞΑΝ ΕΞΩ” OI ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ

“Δύο πρόσωπα” και εκφράσεις είχε η φετινή Τσικνοπέμπτη στο Αίγιο. Το έθιμο του ψησίματος κρέατος τηρήθηκε με αρκετά μεγάλη συμμετοχή μετά από δύο χρόνια και το κέφι δεν έλλειψε, ειδικά στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής που διασκέδασαν τον κόσμο τους με ζωντανή μουσική. Από τις συζητήσεις πάντως δεν έλειψαν οι δύο “πληγές” της κοινωνίας, ο κορωνοϊός που έχει προκαλέσει ανθρώπινες απώλειες και στην Αιγιάλεια, αλλά και οι επιπτώσεις του πολέμου που ήδη μαίνεται στην Ουκρανία.

Όπως και να είχε, οι Αιγιαλείς έδειξαν να έχουν ανάγκη να… το ρίξουν λίγο έξω και αυτό φάνηκε έντονα στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου, στα πεζοδρόμια των οποίων οι ψησταριές είχαν πάρει τη θέση τους από νωρίς το πρωί. Ιδίως δε κατά τη 1.00 το μεσημέρι, η τσίκνα απλώθηκε παντού και κάλυψε τον ουρανό της πόλης και σε συνδυασμό με τα “παιχνίδια” του ήλιου, έδωσε έναν διαφορετικό τόνο στην ατμόσφαιρα.

Εκείνο που παρατηρούσε κανείς κυκλοφορώντας στα καταστήματα ήταν ότι αρκετοί που προτίμησαν να τιμήσουν την Τσικνοπέμπτη κατά αυτό τον τρόπο, στο πέρασμά τους δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες, εν αντιθέσει με τους επαγγελματίες που προσπάθησαν να τηρήσουν όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στον covid. Τα σουβλάκια πάντως προσφέρονταν απλόχερα από τους επαγγελματίες, αλλά και οι θαμώνες κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες μπύρας και κρασιού, έχοντας σαφή διάθεση να διώξουν κάθε “σύννεφο” που έφερε στη ζωή τους ο κορωνοϊός, τα τελευταία δύο χρόνια…

Αρκετή κίνηση παρουσιάστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο και στα κρεοπωλεία της περιοχής, αν και στο κέντρο δεν είχαν βγάλει δικές τους ψησταριές, προφανώς για την αποφυγή συνωστισμού. Το βέβαιο είναι ότι οι Αιγιαλείς τίμησαν τη γιορτή της Ορθόδοξης παράδοσης και με το παραπάνω, αφού αποτέλεσε την αφορμή για να ξαναβρεθούν και να περάσουν όμορφα.

Την ίδια στιγμή, σε κάποιες σχολικές μονάδες μαθητές και δάσκαλοι μπήκαν στην διαδικασία της “τσίκνας” και από τις πρώτες μαθητικές ώρες, να ψήσουν κρατώντας το έθιμο και εντός των σχολείων. Να σημειωθεί ότι σε κάποια Γυμνάσια και Λύκεια, “στήθηκαν” μικρά… ολιγομελή πάρτι και δεν έλλειψαν τα επί τόπου χορευτικά “πηγαδάκια” από μαθητές, στον προαύλιο χώρο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr