background img
banner
banner

Ταλαιπωρεί την Μυρτιά

ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ… ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΟΥ «ΒΛΕΠΕΙ» ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Το δύσκολο τμήμα της οδού Ζωοδόχου Πηγής φαίνεται πως ξεπερνά η εταιρεία «Μεσόγειος Α.Ε.» που κατασκευάζει το έργο του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και σε λίγες ημέρες από σήμερα θα «δει» την οδό Κανελλοπούλου. Μέχρι στιγμής το έργο έχει… βρει εμπόδια και βλάβες, με αντίκτυπο στην υδροδότηση, όμως, όπως όλα δείχνουν, είναι θέμα ημερών να ολοκληρωθεί το κομμάτι της «κάτω πόλης» που δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο, που έχει προθεσμία κατασκευής και αποπεράτωσης το ένα έτος, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2020, είναι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και αντικείμενό του είναι η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων που αποτελείται από τον κύριο συλλεκτήριο αγωγό επί των οδών Κορίνθου, Κανελλοπούλου και Ζωοδόχου Πηγής, καθώς και αγωγών σε διάφορες κάθετες οδούς στη διαδρομή του κύριου αγωγού.

Το συνολικό μήκος του κύριου αγωγού αποχέτευσης είναι 2.086μ. Ακόμα περιλαμβάνονται οι αγωγοί για την παραλαβή των λυμάτων των παρόδιων κατοικιών σε διάφορες κάθετες οδούς και ως υποδομή για μελλοντική παραλαβή λυμάτων περιοχών όπως η Κουλούρα, η Αγ. Κυριακή κ.α., συνολικού μήκους 614μ. από τα οποία τα 477μ. θα είναι διαμέτρου Φ315 και τα υπόλοιπα 137μ. θα είναι διαμέτρου Φ250. Συνολικά θα κατασκευασθούν αγωγοί συνολικού κεκλιμένου μήκους 2.700μ.

Να σημειωθεί ότι καθημερινά στο σημείο βρίσκεται αρχαιολόγος ώστε να εκτιμηθεί εάν η σκαπάνη «πέσει» σε κάποιο εύρημα, κάτι που δεν έχει συμβεί ως σήμερα. Από την εργολαβία πάντως ούτως ή άλλως υπάρχει πρόβλεψη κονδυλίου είτε για την αρχαιολογία είτε για την παροχή ρεύματος σε αντλιοστάσια ώστε τα συνεργεία να προχωρούν απρόσκοπτα το έργο τους.

Διακοπές στην υδροδότηση ταλαιπωρούν τους κατοίκους

Στο μεταξύ, η παλαιότητα του δικτύου έχει… βγάλει πολλά προβλήματα στην πορεία των εργασιών, με αποτέλεσμα να είναι αναπόφευκτες διακοπές στην υδροδότηση, γεγονός που έχει προκαλέσει τη δυσφορία των κατοίκων του οικισμού της Μυρτιάς αλλά και των σπιτιών κοντά στο προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Μυρτιάς «Η Αγία Μαρίνα» Σάκης Παλαιολογόπουλος, ΄΄τις τελευταίες ημέρες έχουμε καθημερινά διακοπές νερού για περίπου δύο με τρεις ώρες. Αυτό έχει συμβεί τρεις ημέρες αυτή την εβδομάδα αλλά και ορισμένες και τις προηγούμενες ημέρες. Οι διακοπές γίνονται απροειδοποίητα με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί προβλήματα στην καθημερινότητά μας και να υπάρχει κίνδυνος ακόμη και να «καούν» πλυντήρια. Επίσης, πολλοί κάτοικοι έχουν φίλτρα στις βρύσες για πόσιμο νερό. Επειδή κάθε φορά που επανέρχεται το νερό, έρχεται με χώμα, τα φίλτρα χαλούν και αναγκαζόμαστε να παίρνουμε καινούρια, πράγμα ιδιαιτέρως ασύμφορο΄΄.

Ερωτηθείς αναφορά με τα προβλήματα που δημιουργούνται, ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος είπε πως ΄΄το έργο του δικτύου της αποχέτευσης των ακαθάρτων είναι μεγάλο και σαφώς επηρεάζει πολύ κόσμο αφού είναι σε κατοικημένη περιοχή. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ταλαιπωρία και για τους κατοίκους και για τις επιχειρήσεις εξαιτίας των βλαβών που προκαλούνται, κυρίως διότι πρόκειται για ένα παμπάλαιο δίκτυο ύδρευσης που σε πολλά σημεία δεν γνωρίζουμε πού περνάει. Τα πρώτα 200 μέτρα ήταν πάρα πολύ δύσκολα, ο αγωγός ήταν μεγάλος με αποτέλεσμα να μην είναι ευέλικτος και τα φρεάτια, πολύ παλιά. Θα πρέπει όλοι να δείξουν ανοχή και να κάνουν υπομονή καθώς είναι θέμα λίγων ημερών ακόμη μέχρι το έργο να τελειώσει στο τμήμα της Ζωοδόχου Πηγής. Το δύσκολο σημείο ξεπεράστηκε γεγονός που επέτρεψε στα συνεργεία να… ανεβάσουν ρυθμούς και να προχωρήσει γρήγορα΄΄.

Ανόρυξη νέας γεώτρησης τον Μάρτιο για τη Μυρτιά!

Παράλληλα όμως ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ έκανε γνωστό πως υπάρχει μέριμνα για τη δημιουργία νέας γεώτρησης για τη Μυρτιά.
Όπως είπε, η υπάρχουσα γεώτρηση είναι πολύ παλιά και δεν χρησιμοποιείται ώστε να μην επηρεάζεται η ποιότητα του νερού και προσωρινά ο οικισμός λαμβάνει νερό από το Αίγιο. Όμως θα γίνει αντικατάσταση της γεώτρησης μέσα στον Μάρτιο. ΄΄Έχουμε δρομολογήσει νέα ανόρυξη μέσα στον επόμενο μήνα. Είναι μία επένδυση με ιδίους πόρους από τη ΔΕΥΑΑ και στόχος είναι να προλάβουμε τη θερινή περίοδο όπου οι απαιτήσεις στην ύδρευση είναι μεγαλύτερες΄΄, τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr