background img
banner
banner

Έπεσαν «καμπάνες» στην Μελετοπούλων για παράνομη στάθμευση

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Την αντίδραση κατοίκων και επαγγελματιών της οδού Μελετοπούλων προκάλεσε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, η βεβαίωση παραβάσεων για παράνομη στάθμευση στα δεξιά του δρόμου, όπως εισέρχεται κανείς από την οδό Μητροπόλεως και μέχρι τη συμβολή με την οδό Σωτ. Λόντου. Στο σημείο παρατηρείται μία ανοχή ως προς τη στάθμευση από τη στιγμή που άρθηκαν τα μέτρα στην οδό Μητροπόλεως (κολονάκια- κλείσιμο της οδού), ωστόσο η κίτρινη γραμμή, η σήμανση και κατ’ επέκταση η απαγόρευση, παραμένουν…

Το τι ισχύει στο συγκεκριμένο, βεβαρημένο κυκλοφοριακά τμήμα, είναι κάπως συγκεχυμένο αφού και πριν τα κυκλοφοριακά μέτρα της οδού Μητροπόλεως με αφορμή την πανδημία, που έριξαν το κυκλοφοριακό βάρος στη Μελετοπούλων, υπήρχε μία «αχνή» κίτρινη γραμμή στο οδόστρωμα. Η απαγόρευση ωστόσο εφαρμοζόταν… κατά περιόδους ενώ το μεγαλύτερο διάστημα, κάτοικοι, επαγγελματίες αλλά και γενικότερα οι πολίτες πάρκαραν στο σημείο τα οχήματά τους χωρίς κυρώσεις. Όταν η οδός Μητροπόλεως έκλεισε στο ύψος του Πάρκου, τα οχήματα παραπέμπονταν στη Μελετοπούλων και η απαγόρευση στάθμευσης τηρήθηκε στο ακέραιο αφού οι πινακίδες, η έντονη κίτρινη γραμμή αλλά και οι συχνοί τροχονομικοί έλεγχοι την… υπενθύμιζαν. Στη συνέχεια, το μέτρο χαλάρωσε με την παράδοση της Μητροπόλεως στην κυκλοφορία, όμως η απαγόρευση δεν άρθηκε, με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες να παρουσιάζονται μπερδεμένοι και δικαιολογημένα αναστατωμένοι από τις κλήσεις της Τροχαίας.

Η Τροχαία ανταποκρίθηκε άμεσα κατόπιν τηλεφωνικής καταγγελίας

Την Τετάρτη δε και για ένα τέταρτο, γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν κάποιες παραβάσεις μετά από έλεγχο της Τροχαίας, κατόπιν ανώνυμης τηλεφωνικής καταγγελίας. Πιο συγκεκριμένα όπως κατέστη σαφές στο protionline.gr από την Τροχαία, η απαγόρευση της στάθμευσης που είχε καθιερωθεί όταν έκλεισε η οδός Μητροπόλεως ισχύει, όπως ισχύει και σε κάθε οδό που είχε ενταχθεί στην ρύθμιση της κυκλοφοριακής ζώνης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι κλήσεις αφορούσαν την παράνομη στάθμευση και την παράβαση της σήμανσης (Ρ40).

Οι άνδρες της Τροχαίας έφτασαν πολύ γρήγορα στην οδό όπου διαπιστώθηκε άμεσα η παρανομία των οχημάτων και η βεβαίωση των παραβάσεων ήταν μια… λογική διαδικασία.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταγγελία έγινε από άλλο διερχόμενο όχημα, το οποίο δεν χωρούσε να περάσει λόγω του όγκου του και δυστυχώς για τους κατόχους των αυτοκινήτων, η Τροχαία κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Τέλος, να επισημανθεί ότι, παλαιότερα είχαν γίνει αρκετές καταγγελίες για παράνομες σταθμεύσεις στην αρχή της οδού Μελετοπούλων, επάνω στο πεζοδρόμιο, παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί και επισήμως με τις ανάλογες “καμπάνες”…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr