background img
banner
banner

Στην Πρωτοβάθμια ξανά το 55% της κρατικής επιχορήγησης

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΖΗΤΗΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΜΒΕ Β΄ ΑΧΑΪΑΣ

Σε κατανομή του ποσού της α΄ δόσης της κρατικής επιχορήγησης στις Σχολικές Επιτροπές, προχώρησε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στην τελευταία συνεδρίασή της.
Το συνολικό ποσό της α΄ δόσης της επιχορήγησης ανέρχεται σε 128.736,60€ και κατόπιν της εισήγησης του δημάρχου, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, κατανέμεται ως εξής: Για τη Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης 75.081,93€ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η αμοιβή των σχολικών τροχονόμων ύψους 9.504€ και αφορά το τρίμηνο (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2022) του οικονομικού έτους 2022. Για τη Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης, 53.654,67€.

Κατά της πρότασης για κατανομή 55% στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 45% στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ψήφισε η Δώρα Μαστραπά, αναφέροντας πως τα νέα στοιχεία που προκύπτουν και η χρηματοδότηση του ΔΙΕΚ από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιβεβαιώνουν την πάγια θέση για να γίνει μια ολοκληρωμένη μελέτη, ανεξάρτητα από το κόστος, που να εκπονηθεί από ειδικούς λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους.

Η εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας ζήτησε κατανομή 50%-50% και την πρόταση για την κατανομή της τακτικής επιχορήγησης σε Α/βάθμια και Β/θμια Σχολική Επιτροπή, διαμαρτυρόμενη για τη λογική στην οποία υπακούει αυτή η κατανομή, όπως γίνεται αυτή από ενάρξεως Καλλικρατικού Δήμου.

Μαστραπά: ‘‘Αρνούμαστε να μπούμε στη λογική του καυγά για τα ψίχουλα’’

΄΄Παρά τις διαμαρτυρίες και τις ενστάσεις μας για έναν αλγόριθμο, ο οποίος εκπονήθηκε από μη ειδικούς και εν αγνοία των εκπροσώπων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Διευθυντών και συνδικαλιστικού οργάνου) και ο οποίος επιδεικτικά αγνοεί τις ανάγκες των σχολείων της Β/βάθμιας και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας να τεθεί το θέμα σε διαβούλευση, κατά την οποία όλες οι πλευρές θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τα επιχειρήματά τους, οι προτάσεις μας αγνοούνται συστηματικά και η κατανομή συνεχίζει να γίνεται με τον τρόπο που έκριναν κάποιοι βολικό.

Ως συνδικαλιστικό όργανο αρνούμαστε να μπούμε στη λογική του καυγά για τα ψίχουλα με τα οποία επιχορηγούνται σήμερα τα σχολεία από το κράτος και ιδιαίτερα με τους συναδέλφους της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης ή σε έναν ιδιότυπο αγώνα δύναμης που προφανώς δεν αλλάζει και πολλά για τα σχολεία είτε της μίας είτε της άλλης βαθμίδας.
Σας καλούμε όμως να επανεξετάσετε τη λογική που διέπει αυτήν την κατανομή λαμβάνοντας υπόψη όλα τα επιχειρήματα και τις οπτικές γωνίες΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Μαστραπά.
Στην ψηφοφορία υπερίσχυσε η πρόταση του δημάρχου με ψήφους 5-2.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Επίσης, η Δ.Ε.Π. αποφάσισε ομόφωνα κάνει δεκτή την εισήγηση του προέδρου και να εγκρίνει την υποβολή αιτήματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης της Σχ. Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με το ποσό των 50.000€ από τον δήμο Αιγιάλειας για κάλυψη επιπλέον εξόδων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr