background img
banner
banner

Έβαλαν φωτιά στη νέα γεώτρηση

ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΣΤΗ ΔΕΥΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΝΙΤΣΑ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Μετά τις δολιοφθορές σε γεωτρήσεις του Αγίου Κωνσταντίνου και της Ροδοδάφνης την περασμένη εβδομάδα, άλλη μία ήρθε να προστεθεί την περασμένη Δευτέρα στην Κερνίτσα.
Η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας με την επέκταση των αρμοδιοτήτων της στις όμορες Δημοτικές Ενότητες τον Ιούλιο του 2016 διαπίστωσε αμέσως το τεράστιο πρόβλημα ύδρευσης των ορεινών οικισμών του Διακοπτού και ιδιαίτερα των οικισμών Κερνίτσας – Βρόσθενας – Καλυβίτη αλλά και του Ανω Διακοπτού – Καθολικού.

Ευθύς αμέσως από το φθινόπωρο του 2016 διενέργησε επισταμένη έρευνα για ύπαρξη πιθανής θέσης γεώτρησης έτσι ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης των ως άνω οικισμών. Η διενέργεια δοκιμαστικής γεώτρησης στη θέση «Κατεγιά» Κερνίτσας ήταν επιτυχής και άμεσα εκπονήθηκε μελέτη ύδρευσης των οικισμών του Διακοπτού με τίτλο «Βελτίωση-Εκσυγχρονισμός Δικτύων Ύδρευσης Πυρόπληκτων Οικισμών του Δήμου Αιγιαλείας» προϋπολογισμού 814606,60€ χωρίς ΦΠΑ .

Ετοιμαζόταν για δοκιμαστική λειτουργία το Πάσχα

Αφού εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου από το ταμείο πυρόπληκτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διενεργήθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός και το έργο ανατέθηκε στην ΑΝΤΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΑΕ. Το έργο υλοποιήθηκε όπως προέβλεπε η μελέτη και εκκρεμούσε η σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτροδότησης από την ΔΕΔΔΗΕ έτσι ώστε να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία ευθύς αμέσως με σκοπό το πρόσεχες Πάσχα του 2022 να λειτουργεί και να υδροδοτήσει τους οικισμούς.

Την περασμένη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 δυστυχώς η υπηρεσία ενημερώθηκε από τον ανάδοχο ότι σε απόπειρα κλοπής του καλωδίου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο φρεάτιο εμπρός από το βανοστάσιο της δεξαμενής της γεώτρησης προκειμένου να καεί το περίβλημα του καλωδίου και να το εξελκήσουν. Η απόπειρα κλοπής του καλωδίου απέτυχε διότι το καλώδιο ήταν πακτωμένο αλλά πέρασε η φωτιά εντός του βανοστασίου και καταστρέφοντάς το σε μεγάλο βαθμό. Έχει ήδη ξεκινήσει η προσπάθεια επισκευής του από τον ανάδοχο άλλα ακόμα δεν έχει εκτιμηθεί ο ακριβής χρόνος αποκατάστασής του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr