background img
banner
banner

Απαντήσεις για το έργο της αποχέτευσης στην Άβυθο

ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΜΠΝΟΙΑΣ – 350 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

Το ζήτημα της σύνδεσης των νοικοκυριών με την αποχέτευση, η αποκατάσταση των δρόμων και ο χρόνος που θα τεθεί σε λειτουργία, αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης στη λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή το μεσημέρι σε καφενείο της Αβύθου, σε κλίμα σύμπνοιας, παρουσία πλήθους κατοίκων όχι μόνο της Αβύθου αλλά όλης της κοινότητας Ροδοδάφνης, αλλά και του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου και του αντιδημάρχου Παναγιώτη Ανδριόπουλου και της εκπροσώπου του ΔΕΥΑ Κατερίνας Γεωργοπούλου.

Η λαϊκή συνέλευση συνεκλήθη από τον πρόεδρο της Κοινότητας Γιώργο Παλαιολογόπουλο, με αφορμή τις απορίες των κατοίκων για το μεγάλο έργο που έχει ξεκινήσει από την Άβυθο, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης στον οικισμό και πρόκειται να επεκταθεί. Εκτός από τον δήμαρχο, παρέστησαν οι μηχανικοί, του δήμου κ. Οικονομοπούλου και της ΔΕΥΑΑ κ. Γεωργοπούλου, που έδωσαν απαντήσεις. Επιπλέον, κατέγραψαν τις απορίες των κατοίκων και δεσμεύτηκαν να τους απαντήσουν τηλεφωνικώς τις επόμενες ημέρες.

«Συνεργασία για την κατασκευή – λειτουργία του έργου της αποχέτευσης»

Το θέμα της συζήτησης, όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος, ήταν η «Συνεργασία για την κατασκευή – λειτουργία του έργου της αποχέτευσης», ενώ τέθηκαν κι άλλα θέματα της Κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης τέθηκε θέμα σχετικά με το τι θα γίνει με τα οικήματα που βρίσκονται στην κάτω πλευρά του δρόμου και δεν είναι δυνατόν με φυσικό τρόπο να γίνεται η διοχέτευση των λυμάτων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως πρέπει να τοποθετηθεί μηχανισμός που θα τα τραβά στον αγωγό. Ερωτήσεις τέθηκαν ακόμη για το τέλος σύνδεσης, με τον δήμαρχο να αναφέρει πως θα κοστίσει 350 ευρώ για κάθε νοικοκυριό και ότι θα πληρωθούν με δόσεις μέσω των τριμηνιαίων λογαριασμών ύδρευσης. Για το οδικό δίκτυο που έχει σκαφτεί τονίστηκε πως πρέπει να κλειστούν οι τομές και να πέσουν τσιμέντο και άσφαλτος καθώς μερικοί είναι απροσπέλαστοι ειδικά στα σημεία που οι παροχές στα σπίτια είναι παράλληλα και ο αγωγός κάθετα.

Μετά την Άβυθο οι Καμάρες

Σε ό,τι αφορά το πότε θα γίνει η σύνδεση με τον αγωγό της αποχέτευσης, τονίστηκε πως το έργο τελειώνει πλέον στην Άβυθο και θα προχωρήσει προς Καμάρες. Αναφέρθηκε πως σε δύο χρόνια θα ολοκληρωθεί σε όλους τους οικισμούς, ενώ μεταφέρθηκε η δέσμευση της εταιρείας, όταν τελειώσει το έργο σε Πανόραμα, Ροδοδάφνη και Άβυθο θα μπει σε λειτουργία αφού θα έχει ήδη το απαιτούμενο υλικό για να δουλέψει.

Να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά την αποχέτευση συνεχίζεται για λίγες ημέρες ακόμη η κατάθεση παρατηρήσεων στο πρώην δημαρχείο Συμπολιτείας στην αρμόδια υπάλληλο, όπου οι κάτοικοι μπορούν να προσέρχονται.

Ζητήθηκε μέριμνα για αγροτικούς δρόμους και παραλία

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που τέθηκαν ήταν η ανάγκη δημιουργίας δρόμου από την ΕΒΕΠ προς το λιμάνι Αιγίου αλλά και η αγροτική οδοποιία, όχι τόσο στη Ροδοδάφνη αφού υπάρχει ένας αγροτικούς δρόμος για τον οποίο υπάρχει πρόβλεψη για τσιμεντόστρωση, αλλά κυρίως για τους αγροτικούς δρόμους στην Κρήνη και σε άλλα σημεία της Δ.Ε. Συμπολιτείας. Τέθηκε ακόμη το πρόβλημα της συσσώρευσης υδάτων στην παραλία επειδή το ύψος του δρόμου σε κάποια σημεία είναι πιο ψηλά αλλά και η ανάγκη παρεμβάσεων στην παραλιακή ζώνη. Μάλιστα, τονίστηκε η… μανία ορισμένων να καταστρέφουν τα δεντράκια που φυτεύτηκαν με μέριμνα της Κοινότητας ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος, θα φυτευτούν κι άλλα και πιο δεξιά από το σημείο που έχουν φτάσει ως τώρα. ΄΄Δεν γνωρίζουμε γιατί το κάνουν και ποιον θα πείραζε το καλοκαίρι να απολαμβάνει τον ίσκιο κάτω από τα δέντρα. Όπως και να έχει, εμείς θα συνεχίσουμε τη μέριμνα για την παραλία. Σκοπεύουμε δε να στρωθεί με το χώμα από τα έργα και να δενδροφυτευτεί γεγονός που θα προσδώσει ακόμη περισσότερη ομορφιά στην παραλία μας΄΄, τόνισε ο κ. Παλαιολογόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr