background img
banner
banner

Αυξάνονται οι εξυπηρετούμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ

Αυξημένος κατά δέκα θα είναι ο αριθμός των ωφελούμενων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Αιγιαλείας, κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. να αποδεχτεί αντίστοιχες αιτήσεις. Σημειώνεται ότι σε λίγο καιρό το Πρόγραμμα, που αποτελεί στήριγμα για πολλούς ηλικιωμένους και αναξιοπαθείς της περιοχής, θα αλλάξει «στέγη», καθώς θα υπάγεται πλέον στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας (Πρόνοια) ενώ παράλληλα θα αλλάξει και η εργασιακή σχέση των 13 εργαζόμενών του.

Όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ΄΄πριν τον κορωνοϊό οι εξυπηρετούμενοι ξεπερνούσαν τους 50 ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο αριθμός τους μειώθηκε καθώς υπάρχουν κάποιοι ανεμβολίαστοι που βάσει νόμου το Πρόγραμμα δεν μπορεί να τους προσφέρει υπηρεσίες. Ωστόσο, υπήρξαν δέκα αιτήσεις για ένταξη νέων ωφελούμενων, τις οποίες εξετάσαμε και κάναμε δεκτές΄΄.

Η απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και ελήφθησαν υπόψη οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων και οι κοινωνικές εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών. Τα άτομα αυτά κατέθεσαν τις αιτήσεις τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και μοριοδοτήθηκαν σύμφωνα με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Οι επερχόμενες αλλαγές

Αναφορικά με την αλλαγή καθεστώτος λειτουργίας, η κ. Τσουκαλά είπε: ΄΄Προχωρούν οι διαδικασίες ώστε το «ΒσΣ» να ενταχθεί στην πρόνοια. Συζητήσαμε το θέμα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Διαμάντω Βασιλακοπούλου, η οποία μας μετέφερε πως η μετάβαση θα πραγματοποιηθεί΄΄. Όσον αφορά για τα άτομα που στελεχώνουν το πρόγραμμα, αυτά είναι 13 άτομα και προσφέρουν όλα τις υπηρεσίες τους αφού επέστρεψαν και οι ανεμβολίαστοι στα καθήκοντά τους. Επιπλέον, αναμένεται να αλλάξει και το εργασιακό καθεστώς αφού έχουν υποβάλει τα δικαιολογητικά τους για τη μονιμοποίησή τους και περιμένουν τις κρίσεις.

Αποφάσεις για στήριξη εκδηλώσεων

Στην ίδια συνεδρίαση, το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. αποφάσισε αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους, εξειδίκευση πίστωσης για υπηρεσία ηχητικής κάλυψης καρναβαλικών εκδηλώσεων στην περιοχή της Αιγείρας, εξειδίκευσης πίστωσης για υπηρεσία ηχητικής κάλυψης εκδηλώσεων για τα κούλουμα στην περιοχή του Διακοπτού και εξειδίκευση πίστωσης για υπηρεσία ηχητικής κάλυψης παρουσίασης βιβλίου με την ιστορία του Εργατικού Κέντρου Αιγίου στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο Μυρτιάς στις 19 Μαρτίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr