background img
banner
banner

Διήμερο εκδηλώσεων στην ορεινή Ανατολική Αιγιάλεια

ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ «ΠΡΩΤΕΣ ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΓΡΙΔΙΟΥ»

Οι κοινότητες της Νωνάκριδας, Αγία Βαρβάρα, Ζαρούχλα, Μεσορούγι και Περιστέρα, καθώς και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγ. Βαρβάρας και Περιστέρας, τα «Ματσόνια» και η «Νωνάκρις» αντίστοιχα, μας προσκαλούν να παρευρεθούμε στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν από κοινού, για να τιμήσουν τους Νωνακριδείς Ήρωες, που πρώτοι ξεκίνησαν την Επανάσταση, με τις «Πρώτες τουφεκιές στις Πόρτες Αγριδίου».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου, στην ορεινή Ανατολική Αιγιάλεια. ΄΄Η παρουσία σας στα μέρη της Αιγιάλειας που πότισαν με το αίμα τους οι ήρωες πρόγονοί μας, θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς και θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα΄΄, αναφέρουν στην πρόσκλησή τους.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Σάββατο 2 Απριλίου: 17.00: Αποκαλυπτήρια πλάκας Νικηφόρου Παμπούκη στη θέση «Παναγιά των Καταφυγίων» στα Χαλκιάνικα. 18.30: Ομιλία από τον καθηγητή νεότερης ιστορίας Αθανάσιο Φωτόπουλο στο Μουσείο Ιστορίας της Ζαρούχλας (παλαιό Δημοτικό Σχολείο).

Κυριακή 3 Απριλίου: 7.30: Όρθρος και Θεία Λειτουργία, Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τιμίας Ζώνης στο Αγρίδι. 10.00: Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο στο Αγρίδι. Επίσης, θα παρευρεθεί ολιγομελές τμήμα της Φιλαρμονικής Ακράτας. 10.30: Παρέλαση μαθητών 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας και μελών του Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης «Βοτσίτσα 1821». 11.30: Θεατρική Παράσταση από το θεατρικό τμήμα του Συλλόγου «Αναγέννησις» Ακράτας, κάτω από τη σκιά του Πύργου του Σωτήρη Χαραλάμπη στη Ζαρούχλα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr