background img
banner
banner

Εξεύρεση λύσης για τους άστεγους του Διακοπτού

ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Συντονισμένες ενέργειες για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος δύο κατοίκων του Διακοπτού πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα. Τα δύο αδέλφια είναι μια περίπτωση που δεν είναι… χθεσινή μεν, ωστόσο οι συνθήκες οι οποίες διαβιούν, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη εξεύρεσης λύσης. Μάλιστα, η προσπάθεια να τους παραχωρηθεί μία στέγη συνάντησε αρκετά εμπόδια που – όπως φαίνεται – αρχίζουν να ξεπερνιούνται.

Η διαμονή σε κοντέινερ και το επίδομα των 200 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ protionline.gr ο αντιδήμαρχος Έργων με αρμοδιότητα σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος Διακοπτού, Βασίλης Χριστόπουλος έχει ήδη βρει λύση στο ζήτημα, με ένα νέο κοντέινερ που ¨έρχεται¨ και θα παραχωρηθεί εντός των επόμενων ημερών στους δύο άστεγους, επικυρώνοντας έτσι το τέλος μιας “Οδύσσειας” για τα δύο αδέλφια. Το θέμα έθιξε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημοτικός Σύμβουλος, μέλος της “Ποιοτικής Αιγιάλειας” Παναγιώτης Μαρινόπουλος, λαμβάνοντας την εξής απάντηση από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Διαμάντω Βασιλακοπούλου: “Για τους συγκεκριμένους άστεγους είμαστε ενημερωμένοι. Πρέπει να είναι δέκα χρόνια άστεγοι, όταν ήμουν επί θητείας Παναγόπουλου και τότε, δεν είχε γίνει ποτέ συζήτηση ανάλογη. Τώρα, στον ένα μήνα ζητάτε να τους αποκαταστήσω. Παρ’ όλα αυτά έχω κάνει ήδη πάρα πολλά. Η Πρόνοια και η κοινωνική λειτουργός, βρήκαν στέγη στο Αίγιο. Έβγαλα επίδομα 313 ευρώ προνοικακό και 200 το ΚΕΑ. Ο αδελφός της γυναίκας, δεν ήθελε να φύγει από το Διακοπτό. Είναι σε ιδιωτικό χώρο και δεν μπορούσαμε να επέμβουμε, σε αυτό, όμως έχουμε βρει άλλο καλύτερο. Βγάλαμε επίδομα άλλα 200 ευρώ”.

Στην Εισαγγελία η άστεγη γυναίκα

Tο πρωί της Τετάρτης 9 Μαρτίου μάλιστα, η Εισαγγελία ακροάστηκε την άστεγη γυναίκα – κατόπιν επίσκεψής της – προκειμένου να καταθέσει τα γεγονότα, το ιστορικό της υπόθεσης και να σχηματιστεί φάκελος. Έτσι, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών πρόκειται να προβεί άμεσα σε αυτοψία του χώρου και να πληροφορηθεί για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο άστεγοι.

Την ίδια στιγμή, η Δημοτική Αρχή έπειτα από μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, κατάφερε να βρει μια λύση η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του protionline.gr πρόκειται να δοθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και θα είναι μόνιμη (κατά πως φαίνεται) λύση. Το κοντέινερ που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρότινος τα δύο αδέλφια ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, γεμάτο ρωγμές και σε πολλά σημεία του έχει σαπίσει σε επικίνδυνο σημείο για την υγεία βαθμό. Ένα άλλο κοντέινερ που ανήκει στον δήμο και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο του “ταλαιπωρημένου” κοντέινερ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν μέχρι και σήμερα οι δύο άνθρωποι, δεν κρίθηκε… κατάλληλο λόγω “άλλων” λόγων, με αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να πρέπει να δώσει λύση άμεση και εξασφαλισμένη από άλλη πηγή.

Μαρινόπουλος: «Έχουμε την πρόθεση να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς άμεσα»

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, τα δύο άστεγα αδέλφια είχαν… καταλήξει στο σαπισμένο “σπίτι” τους και με το ζόρι μπορούσαν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες της καθημερινότητας, καθώς είναι σε απελπιστικά κακή κατάσταση από κάθε άποψη. Την περίοδο των εορτών μάλιστα, καθώς ήταν αδύνατο να διαμένουν κάποια βράδια ένεκα της κακοκαιρίας “Ελπίδα” που έζησε ο τόπος, οι δύο άνθρωποι με πρωτοβουλία του πρόεδρου της κοινότητας Διακοπτού είχαν φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο προκειμένου να προστατευθούν από το μένος του χιονιά. Μιλώντας στo protionline.gr ο κ. Μαρινόπουλος για το θέμα, τόνισε: «Από την μεριά μας, έχουμε την πρόθεση όχι μόνο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς, αλλά βεβαίως να υπερβάλλουμε εαυτόν εάν χρειαστεί προκειμένου να έχουν μια στέγη. Από την πρώτη στιγμή είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, δεν χωρούν κωλύματα και καθυστερήσεις σε τέτοια ζητήματα, όταν πρόκειται για δημότες που χρειάζονται την απόλυτη μέριμνα και ανάγκη».

Οι ίδιοι οι άστεγοι δεν ήθελαν να αφήσουν τον τόπο που μεγάλωσαν…

Να σημειωθεί ότι, για την συγκεκριμένη περίπτωση είχαν γίνει ενέργειες, μέσω της Πρόνοιας, ώστε να συμφωνηθεί μια μετακίνηση των δύο ανθρώπων από το προβληματικό κοντέινερ, προς μια δομή της Πάτρας η οποία ανήκει στον δήμο Πατρέων, προκειμένου να μετακινηθούν και να στεγαστούν εκεί.

Η λύση αυτή όμως “ναυάγησε” καθώς οι ίδιοι οι άστεγοι, κατ’ επιλογή τους δεν ήθελαν να μετακινηθούν από τον τόπο τους. Να επισημανθεί δε ότι, τα δύο αδέλφια επιδοτούνται από το κράτος με ένα ποσό που έχει εγκριθεί μέσω της Πρόνοιας, όμως δεν έχουν λάβει ακόμα κάποιο άλλο επίδομα ή οικονομικό βοήθημα, παρ’ όλες τις συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής να εγκριθεί κάτι τέτοιο σε γρήγορο χρόνο.

Η “περιπέτεια” των ανθρώπων αυτών δεν είναι ούτε η μοναδική και ούτε και η τελευταία, δυστυχώς.

Ζητούμενο είναι, σύσσωμη η δημοτική αρχή αλλά και η αντιπολίτευση, να συνεργάζονται άψογα ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς η ασφάλεια των δημοτών ξεπερνά κάθε πολιτικό συμφέρον και τακτική.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr